Itthon » Politika

Új párttal indulna Bunta?

Két Bunta-közeli újságíró és egy, a városházának dolgozó fiatalember indítana pártot Szövetség a Közösségért néven.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Máthé László Ferenc fotó: Facebook
Máthé László Ferenc
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. március 23., 16:39
0 hozzászólás. 

A párttörvény tavaly nyáreleji módosítása óta egészen könnyű új pártot bejegyezni. A kezdeményezőknek már nem szükséges több megyéből és Bukarestből sokezer aláírást összegyűjteniük: elég, ha három ember egyetért abban, hogy politikai pártot akar létrehozni, és beadják a szükséges dokumentumokat a Bukaresti Törvényszéken.

Három székelyudvarhelyi személy élt is a lehetőséggel, és március 18-án iktatták Máthé László Ferenc, Jakab Árpád és Veres Zsolt Endre alapító tagok kérését a Bukaresti Törvényszéken – olvasható a törvényszék honlapján.

Máthé László Ferenc jelenleg a Ferenczy Károly tulajdonában levő Digital 3 Televízió és a Star Rádió főszerkesztője, Jakab Árpád az Udvarhely napilap volt főszerkesztője. Jelenleg nem tudjuk, milyen státusban dolgozik, mivel a varosunkudvarhely.ro címen (az Udvarhely napilap korábbi webcímét, az udvarhely.ma domaint ide irányították át) működő portál már nem rendelkezik impresszummal.

Veres Zsolt Endre a 2012-es helyhatósági választásokon az RMDSZ-es lista utolsó előtti helyén szerepelt, az 1-es körzet elnökválasztásán indult, de nem választották meg. A pszichológusi és történészi végzettségű Veres információnk szerint a városházán lát el kommunikációs és szociológiai kutatásokkal kapcsolatos feladatokat.

A Szövetség a Közösségért Párt (PARTIDULUI ALIANŢĂ PT COMUNITATE-SZOVETSEG A KOZOSSEGERT PART) bejegyzéséről április 21-én dönt a bukaresti törvényszék. A törvényszék döntését a Bukaresti Ítélőtáblán lehet megfellebbezni az ítélet kihirdetésétől számított öt napon belül, az ítéletet megfellebbezheti a párt bejegyzését igénylő személy, illetve a tárgyaláson hivatalból jelenlévő Legfőbb Ügyészség képviselője.

képernyőfotó Szövetség a közösségért párt

A dátumokkal kapcsolatban érdekesség, hogy a pártok a jelöltjeikre vonatkozó listát épp az április 21-étől számított ötödik napig, azaz április 26-áig adhatják le.

A pártalapításról Máthé László Ferencet, a tervezett párt egyik alapító tagját kérdeztük meg. Elmondta, valóban vannak ilyen irányú terveik, de kétszer is hangsúlyozta, hogy még korai ezekről beszélni. Majd sajtótájékoztatón beszámolnak róla, ha eljön az ideje - mondta. 

Kérdésünkre, hogy milyen a céljaik, terveik vannak, azt válaszolta, nem kívánnak indulni a helyhatósági választásokon, az őszi parlamenti választásokról pedig még korai beszélni. Arra, hogy Bunta Leventével kapcsolatba hozható-e az új párt, azt mondta, "nem igazán".

Bunta Leventét is kerestük, de nem sikerült elérnünk. Már elment a hivatalból – mondta a telefonját kezelő női hang fél négykor, amikor felhívtuk a polgármester mobilszámát. Kérdéseinket e-mailben továbbítottuk. 

A múltkori, választásokra vonatkozó kérdéseinkre sem válaszolt még, pedig levelünket a visszaigazolás szerint kétszer is megnyitották, és abban is érdeklődtünk arról, hogy indul-e függetlenként.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."