Itthon » Társadalom

Luxusautóval mentek a segélyért

Gyúródás, hangoskodás a városi strandnál, lubickolás az uniós élelmiszersegélyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

segelyosztás, városi strand, szociális segély
Nagy volt a torlódás.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 15., 13:01
4 hozzászólás. 

Kedden reggel kilenckor kezdődött meg a szociális segélyek kiosztása. Az Európai Uniós intervenciós tartalékaiból finanszírozott élelmiszercsomagokat a városi strand bejáratánál osztják, minden kedtől péntekig. Az új helyszínre azért esett a választás, mert célszerűbben lehet raktározni az élelmiszereket, jobban őrizhető, illetve kontrolláltabb körülmények között tudják kiosztani azokat – részletezte az új helyszín előnyeit Bálint Attila sajtószóvivő.

A kapunál nagyjából hetven fős roma kisebbségi csoport gyúródott ottjártunkkor, várták, hogy sorra kerüljenek. A kapun belül nem mehettek, csak a listáról szólított, soron következő léphetett be. A rend fenntartásáról a helyszínre vezényelt őrző-védő cég emberei és a csendőrök gondoskodtak.

segelyosztáls, szociális segély

A kapun belül a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársai mérték ki, és adták át a szociális segélyt. A helyszínen jelen volt a romák képviselője, Pui Nándor is, illetve egy ideig Benedek Árpád Csaba alpolgármester is figyelemmel követte az eseményeket.

A kiporciózott élelmiszercsomagokat egyenként vették át a Hargita Megyei Tanács által összeállított listán szereplő személyek, akik a személyazonosságijuk és jogosultságukat igazoló irat másolatának (nyugdíjszelvény, munkanélküli igazolvány, fogyatékos bizonylat) felmutatásával bizonyították, hogy valóban jogosultak a javakra.

A kimért adagokat talicskán tolták ki a strand előtt parkolóba, innen már mindenki maga viszi el a csomagját. Volt, aki luxusautóval érkezett a segélyért, és természetesen ők voltak azok, akik üvöltöttek is, hogy nem kell itt fényképezni. Ez hamar néphisztériában tört ki, a sorban állók is átvették a morgolódást és fenyegetőzést.

segelyosztás

Az erre vonatkozó kormányhatározat értelmében segélyben részesülnek a munkanélküli segélyre jogosultak, a kisnyugdíjasok, akiknek az összesített nyugdíja nem haladja meg a 400 lejt, az I. és II. fokú fogyatékkal élők, illetve a speciális törvények kedvezményezettei, ha az összesített jövedelmük nem éri el a 400 lejt.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
talaldkivagyok
2013-10-15 17:48:00
Az utolsó kép mindent elárul: akinek telik ilyen Audira annak vajon van-e szüksége az élelmiszersegélyre? Nem ételt kellene osztogatni, hanem munkahelyeket teremteni... na de vajon aki így rá van kaptatva a különböző segélyekre az vajon menne-e dolgozni, ha ingyen is megkapja a mindennapi betevőt?
avatar
...anyád álruhában...
2013-10-15 20:51:52
Cipőtalpat belőlük!
avatar
fseby666
2013-10-15 21:09:24
egyenlöbbség
Több, mint egy éve nem kapok munkát szeretem volna kapni én is segélyt. El is mentem a polgármesteri hivatalba és az a választ kaptam, mivel nincsen jövedelmem, nem kapok semmit.
Kérdem én a sokk ingyen élő, roma miből van jövedelmük? Akik életükbe 1 percet sem dolgoztak.
avatar
erzsébet94
2013-10-16 09:37:35
Grrrr..... most nem azert de az igazsag az valahol reg elveszett !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."