Több szociális juttatást emelt a kormány

Emelte a kormány a szociális elhelyezésben lévő gyermekek után járó juttatást, a családi pótlékot és az élelmezési juttatást szerdán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Gyerekek-meglepodtek
Emelik a juttatásokat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 16., 10:02
0 hozzászólás. 

Az intézkedések mintegy félmillió gyermeket érintenek.

Az RMDSZ közleménye szerint a szociális elhelyezésben lévő gyermekek támogatására szánt keret növelése nyomán az egy gyerek után járó támogatás összege 97 lejről 600 lejre nő. Mintegy 4 ezer kiskorúra vonatkozik ez, akik családoknál, nevelőszülőknél, vagy felügyeleti joggal rendelkező magánintézményeknél vannak elhelyezve.

Horváth Levente munkaügyi államtitkár szerint novembertől több mint kétszeresére nő a családi pótlék, ami félmillió gyermeket érint. Eszerint ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 200 lejt, az egy gyermekes család 82 lejt kap, a 2 gyermekes család 164 lejt, a 3 gyermekes 246 lejt, 4 gyerek felett pedig 328 lej lesz a családi pótlék összege.

Ha a családban az egy főre eső jövedelem 200 lej és 530 lej között van, a családok 75 lej és 300 lej közötti juttatásra jogosultak gyereklétszám függvényében. Hasonló a növekedés mértéke az egyszülős családok esetében is - mondta az RMDSZ államtitkára.

Az élelmezési juttatást is megkétszerezték a nappali ellátásban, az elhelyezésben lévő gyermekek, valamint a gondozási ellátásban lévő idősek és fogyatékosok számára. Ez az emelés január 1-től lép hatályba.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."