Itthon » Társadalom

Sarki önkiszolgáló butik

Nem várják meg, hogy a Caritas segítsen rajtuk, a Segíts magadon és az Isten is megsegít elvét vallják a mai nap képének főszereplői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Rázzák a rongyot | fotó: facebook
Rázzák a rongyot | fotó: facebook
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 06., 14:15
2 hozzászólás. 

Facebook-on osztotta meg egy ismerősünk a fenti képet, amelyet csütörtökön készített a Tábor-negyedben az Ady Endre és a Függetlenség utcák sarkára kihelyezett használtruha-gyűjtő konténernél. A speciális, ezidáig lopásbiztosnak tűnő szerkezetekben elvileg a rászorulók számára gyűjtenek használt, de még hordható ruhaneműt.

A guberálók azonban megtalálták a módját, hogyan üríthetik ki, még mielőtt valaki kioszthatná esetleg nekik is a segélyt. A legfőbb gond, hogy a nem tetsző ruhákat az arra járók felszólítása ellenére sem helyezik vissza, hanem szétszórják a környéken.

Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa elmondta, hogy tudnak a jelenségről, már Gyergyószentmiklósról és Csíkszeredából is jeleztek hasonló esetet. A bemászáson kívül a másik megoldás a ruhák kiemelésére a kampóval való kihúzásuk.

"Azt hittük, hogy elég biztonságos ez a megoldás, de beigazolódott, hogy tolvaj előtt zár nincs. Keressük a megoldást, megpróbáljuk úgy átalakítani a konténereket, hogy ne nyíljon annyira hátra a fedelük, hogy bele tudjanak mászni. Addig is felhívjuk a lakosság figyelmét, csomagolják be alaposan a ruhákat, a zacskót kössék le jól, hogy a kampóval való kihalászás során ne sérüljenek meg legalább a bent maradó ruhák. Sajnos, a kampók nagy kárt tudnak okozni bennük" - nyilatkozta megkeresésünkre a ruhagyűjtési projektért felelős Péterfi. 



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2014-06-06 21:26:39
kinek mi
Nagy üzlet ez a hasznéltruha gyűjtés.
Az indiai székelyek nem nézik, hogy jó-e a méret, mert ha nem jó akkor tüzelő lesz belőle.A fojtogató füstről szomszédok tudnának erről mesélni....
Ami meg megmarad a Caritasnak, és nem tudják szétosztani (ez csak mellékszál), azt összevágják, befóliázzák és eladják cégeknek mint géprongy. A mi ingyen odaadott ruháink.
avatar
zterex1
2014-06-08 06:54:25
Bedobja a használt ruhát, csak gyerekestől. Inkább csinál másikat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."