Itthon » Társadalom

Idéntől a városhoz tartozik a szejkefürdői strand

Sőt a jegyárak is városi szintre emelkedtek. Nehezen, de mindenhol beindult a szezon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

A strandon azért jó
A strandon azért jó
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. június 28., 15:53
2 hozzászólás. 

A városi strandon péntek délelőtt csupán néhányan hűsöltek a medence vizében, és üres napozóágyakat is találtunk bőven.

Karda Zoltán, ügyintéző szerint bár a hónap első napján megnyitották a városi strandot, igazán csak két hete kezdtek pancsolni az emberek. Azt reméli, a nagy meleg kitart, és a vakáció miatt is több jegyet sikerül majd eladniuk.

A jegyárak itt nem változtak, a napi bérlet 10 lej, amivel reggel 8 és este 9 óra között tartózkodhat egy felnőtt a strand területén, ugyanebben az időszakban az 5 és 14 év közötti gyerekeknek 6 lejt kell fizetniük.

Fotó: Balogh Réka

Délután 4 és 7 óra között, illetve az úszni vágyóknak fenntartott időszakban este 7 és 9 óra között a gyerekeknek 3 lejbe, míg a felnőtteknek 6 lejbe kerül a megmártózás. Az 5 éven aluli gyerekek továbbra is egész nap ingyen pancsolhatnak mind a városi, mind a szejkei strandon.

Ráférne a felújítás

A megszokott karbantartási munkálatok a nyitás előtt ugyan lezajlottak, de Karda szerint ráférne már a modernizálás a medencékre, a víztisztító berendezésekre.

Arra is kíváncsiak voltunk, milyen időközönként szokták a medencék vizét cserélni, de mint kiderült, az is sok mindentől függ. Mivel nem gép adagolja a tisztító vegyszert, mint a modernebb strandok medencéiben, hanem kézzel mérik a klór szintjét, ezért folyamatosan ellenőrizni kell vizet.

– Ha nem használja senki a medencéket, de esetleg egy nagyobb esőzés van, akkor is muszáj lecserélni a vizet – mondja Karda Zoltán. – Mivel a vezetékes vizet használjuk, folyamatosan kapcsolatban kell lennünk a vízszolgáltatóval is, hogy fölöslegesen ne pazaroljuk a város ivóvizét – magyarázza az ügyintéző. A középső medence feltöltéséhez például körülbelül 48 órára van szükség.

Fotó: Balogh Réka

Ülkei Zoltántól, a városgazdálkodási osztály vezetőjétől megtudtuk, jövőbeni terveik közé tartozik a strandok modernizálása, és ezt a szándékot mielőbb jelezni is fogják az új városvezetésnek. Mindenesetre biztos, hogy szükség lesz uniós pályázatokra is ez ügyben, mert nagy költségei lennének egy teljes körű felújításnak – tette hozzá az osztályvezető.

A parton való tartózkodás máris kényelmesebb, hiszen hatvan darab napozóágy áll a napfürdőzők rendelkezésére. Ezekért nem kell külön fizetni, a használatuk benne foglaltatik a jegyárban.

A strand egyéb szolgáltatásai nem változtak, csupán a különböző ételeket, italokat, fagyikat és édességeket kínáló vállalkozás új. Ha valaki esetleg frissen sült kürtőskalácsra vágyik, azt is talál a medencék mellett – tudtuk meg Karda Zoltántól.

Drágul a Szejke

Idéntől szintén a város működteti a szejkei strandot is, éppen ezért a 6 lejes felnőtt és 3 lejes gyerekjegy árakat is városi szintre emelték. Eszerint a reggel 9 és este 9 óra közötti napijegy a felnőtteknek 10 lejbe, míg a gyerekeknek 5 és 14 éves kor között 6 lejbe kerül. Délután 5 és este kilenc óra között a felnőttek 6 lejért, a gyerekek pedig 3 lejért strandolhatnak Szejkefürdőn.

Fotó: Balogh Réka

Arra nem kaptunk választ a városházán, hogy miért volt szükség az áremelésre, és azt sem tudni, megárt-e ez majd a látogatottságnak. Mag Domokos gondnok szerint ehhez a fürdőzők szép lassan hozzá kell, hogy szokjanak.

Pénteken még hat strandolót számoltunk meg a Szejkén, de hétvégén már teltházuk volt, vagyis mintegy kétszáz jegyet adtak el. Ez talán annak is volt köszönhető, hogy a kellemes környezet mellett a víz hőmérséklete is a lehető legideálisabb, vagyis 27 Celsius-fok volt. A strandolók kényelmét szolgálják a napozóágyak, napernyők és a büfékínálat is.

A medencék és a víz tisztántartása iránt érdeklődve Mag Domokos elmondta, mivel forrásvizet használnak, így a gyenge hozam miatt ritkábban engedik le a medencéket, ezért vízforgató berendezéssel oldják meg a tisztítást. Mint megtudtuk, emellett itt is szükség lesz további felújításokra, hogy modernebb szolgáltatásokkal várhassák a Szejkefürdőre érkezőket.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kisfaludi rezső
2016-06-28 19:30:13
http://www.vasarhely.ro/hir/dronos_felvetel_keszult_a_Vikend_teleprol#.V3Kgr0hvXW4

avatar
alikay
2016-06-28 22:22:40
De itt a Szejkéről van szó, én megemelném még jobban a jegyárakat hogy minden taknyos ne itt lábvolézzon :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."