Itthon » Társadalom

Mumifikálódott Márton Áron teste

A könnyebb megközelíthetőség kedvéért exhumálták Gyulafehérváron Márton Áron püspök földi maradványait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Márton Áron hívei körében. Fotó: romkatregen.ro
Márton Áron hívei körében. Fotó: romkatregen.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2016. szeptember 02., 11:02
3 hozzászólás. 

A boldoggá avatás előtt álló püspök halálának 36. évfordulójára készülve, különleges engedéllyel kivették a fa koporsót a kripta elfalazott cellájából, és egy rézkoporsóba helyezték – adja hírül a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapja.

Később egy szarkofágot építenek neki a székesegyház egyik mellékkápolnájában, amelyet szeptember 29-én, halála 36. évfordulóján lepleznek le, ünnepi szentmisén.

Potyó Ferenc érseki helynök az MTI-nek elmondta, mindezzel azt szeretnék lehetővé tenni, hogy bárki leróhassa kegyeletét a boldog emlékezetű püspök előtt, és imádkozhasson a boldoggá, majd szentté avatásáért.

Az érseki helynök szerint Márton Áron tisztelete eddig is sok embert vonzott a gyulafehérvári székesegyházba, a kedvükért mindig kinyitották az altemplom bejáratát, de nehézkes volt a lejutás. Ezen próbálnak változtatni azzal, hogy a hamvak a templomba kerülnek.

Csodás gyógyulás kell a boldoggá avatáshoz

A helynök elmondta, a sírkamra kibontása után megállapították, hogy Márton Áron koporsója ép maradt, csupán az alsó deszkái kezdtek korhadni, a püspök teste mumifikálódott, temetkezési öltözete nem foszlott szét. Hozzátette, a püspök teste akkor válik ereklyévé, ha megtörtént a boldoggá avatása.

Ehhez egy olyan csoda leírása is szükséges, amely a közbenjárására történt. Ez egy orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulás leírása lehet, mely az után következett be, hogy a gyógyulás érdekében Márton Áron közbenjárásáért imádkoztak.

Márton Áron székelyudvarhelyi emlékezetéről szóló összeállításunkat itt olvashatod.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Avarka
2016-09-02 14:51:06
Hamvak?
Aszongyahogy: "a püspök teste mumifikálódott, temetkezési öltözete nem foszlott szét." éS akkor azelőtt meg aszongyahogy: "... hogy a hamvak a templomba kerülnek."
Hamvak vagy mumifikálódott test, szerkesztő urak?
avatar
Nadragulya
2016-09-02 18:51:07
Avarkaaa !
Létezik egy kényszerbetegség, amikor késztetést érzünk arra, hogy kijavítsuk mások nyelvtani hibáit. Ez a Grammar Pedantry Syndrome.
avatar
Avarka
2016-09-02 20:36:14
re: Avarkaaa !
avatar
Nadragulya
Létezik egy kényszerbetegség, amikor késztetést érzünk arra, hogy kijavítsuk mások nyelvtani hibáit. Ez a Grammar Pedantry Syndrome.


Nadragulya testvér. Nem. Nem szoktam javítgatni például a hozzászólók helyesírási hibáit. Nem szenvedek e kórságban. Az újságírókét, ha a szemembe akad viszont szívesen. Mert olyan pártatlanok. És kiváltképp jól eső érzés az uh-n megtenni ezt, mert személy szerint nálam kiverték párszor a biztosítékot. De amúgy nincs igazam? Egyik mondatukban hamvakról beszélnek, másikban mumifikálódott testről. Na. beszéltem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."