Itthon » Társadalom

Segíthetsz a fedél nélkül maradt családnak

Pénzzel támogathatod az ötgyermekes Bács családot, és a feleslegessé vált cuccaid is életmentőek lehetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Bacscsalad
Bács család, fotó: Segítsük a tűzkárosuli baróti Bács családot Facebook oldal
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. október 25., 14:35
0 hozzászólás. 

Nehéz körülmények között élő baróti családnak égett porig a lakása és vele együtt mindenük: bútorzatok, ruháik, élelmeik, sőt az irataik is odavesztek október 15-én. A sepsiszentgyörgyi tűzoltókat nyolc óra előtt értesítették az esetről, viszont mire megérkeztek a helyszínre, a Felső-Víz utca 3/A szám alatti ház teljesen megsemmisült. A tüzet egy újonnan vásárolt kályha okozta, illetve a rosszul szigetelt, gyúlékony anyagokhoz közel lévő kémény.

Bács Lászlónak és feleségének öt gyermeke van. László és legnagyobb fia napszámban dolgozik, a szociális segélyüket 3 hónapja függesztették fel, így a két férfi keresete mellett havi 250 lejhez jutnak hozzá, amit a három kiskorú gyermek után kapnak.

A ház kigyulladásakor senki nem tartózkodott a leégett lakásban, ezzel együtt is

annyival maradtak, amennyi éppen rajtuk volt.

Ideiglenesen az édesanya, Piroska környéken lakó édesanyjának egy szobájában húzzák meg magukat.

Az eset után gyűjtőakciót szerveztek a család megsegítésére. Demeter Zoltán, a Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókjának baróti munkatársa Facebook-csoportot hozott létre azért, hogy az adományok gyűjtését összehangolhassák.

Bankszámlát is nyitottak a Bács család részére, erről további részleteket itt olvashattok. Viszont, ha az utalás hercehurcáját nem kívánjátok végigjárni, a nekik szánt összeget szerkesztőségünkbe is behozhatjátok, és az összegyűlt pénzt egyben utaljuk át a család számára.

A segíteni kívánók megnyugtatásáért Demeter elmondta, hogy a bankszámlára érkező összeget csak az ő és a Mihály Klára (a károsult Bács Piroska testvére) jelenlétében lehet kivenni, ezáltal biztosítva azt, hogy a begyűlt adományok célirányosan lesznek elköltve. „Ha valamire szükségük van, természetesen arra vesszük ki a pénzt" – mondta.

Úgy döntöttünk, mi is csatlakozunk a gyűjtéshez, és ezúton is kérünk titeket, ti is tegyetek így. Jövő hét végéig, november 4-éig várjuk az adományokat, ezt követően személyesen visszük majd el ezeket Barótra.

A feleslegessé vált cuccaid is jól jönnek

Mihály Klárát, a károsult testvérét is sikerült elérnünk, ő elmondta, melegítőkályhára és főzőkályhára is szükség lenne. Az ünnepekig szeretnének egy szobát lakhatóvá tenni, ahová így fűtőtest is kell. Szerinte minden olyan használati tárgy jól jöhet, amely egy háztartás kialakításához létfontosságú. Ha otthon kallódik egy felesleges szőnyeg, evőeszközök, edények, azt is szívesen fogadják, sőt tűzifára is igen nagy szüksége van a családnak.

Amennyiben feleslegessé vált ruháitok vannak otthon, ezekre is szükségük lehet, a segítségükre szolgáló Facebook-csoportban a gyermekek ruha- és cipőméreteit is közzétették. A Bács család legkisebb gyermeke, a kétéves Anna 23-as cipőt hord, a 12 éves Márton 35-öst, a 14 éves Noémi 38-as cipőt és L-es ruhákat, a 18 éves Lajos 44-es cipőt és szintén L-es ruhákat, míg a 19 éves István 42-es cipőt és M-es ruhákat visel.

Amennyiben te is segítenél, kérjük, hozd az adományod a szerkesztőségünkbe hétköznapokon 9-17 óra között a Gábor Áron utca 18. szám alá, de azelőtt egyeztess velünk a 0741 406 730-as telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."