Itthon » Társadalom

Nagy falat a sofőrvizsga

A jogosítványért vizsgázóknak kevesebb mint fele ment át Hargita megyében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

soforvizsga-6
Fotó: archív/Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. március 10., 15:29
0 hozzászólás. 

Csökkenőben van a gépjárművezetői engedélyért sikeresen vizsgázók aránya Hargita megyében. A megye évek óta az utolsó helyezéseken végez az országos szintű összehasonlítások szerint a sikeresen vizsgázók számát tekintve.

Februárban 1.350 személy jelentkezett az elméleti vizsgára, közülük csupán 551 személy érte el az átmenő pontszámot, ami 40.8%-os átmenési arányt jelent. Tavaly ugyanebben az időszakban 44 százalékos volt ez az arány az elméleti vizsgával próbálkozó személyek között.

Az 551 személy közül mindössze 330-nak sikerült a gyakorlati vizsgán is átmenő pontszámot szereznie - tájékoztat a Hargita megyei prefektúra szóvivője, Adrian Pănescu.

A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati vizsgán való átmenési arány összességében körülbelül 20%, míg tavaly a jelentkezők 23,90% szerezte meg az engedélyt.

Az idézett forrás szerint a megye azért szerepel folyamatosan az összesített táblázatok végén, mert a jelentkezők felkészültségi szintje alacsony és egyes sofőriskolák hozzáállásával is gondok vannak.

Adrian Pănescu elmondta, vannak olyan jelentkezők is, akik legalább ötször próbálkoznak átmenni a vizsgákon, amíg sikerül megszerezniük a gépjárművezetői engedélyüket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."