Itthon » Társadalom

Falopás helyett - teremtésvédelem

Melyiket könnyebb: elültetni vagy kivágni? Ez lehet sohasem derül ki, mert ritkán ülteti az a fát, aki kivágja. Kétezer facsemetét ültettek el.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Forrás: UEKE
Forrás: UEKE
szerkesztoÍRTA: KOMSA ANDREA KATALIN
2017. március 27., 15:29
0 hozzászólás. 

A sok falopás és erdőirtás után felüdülés olyan emberekről hallani, akik szombatjukat önkéntesen és örömmel feláldozva, csákányt ragadnak és facsemetéket ültetnek. Pár napja mégis ez történt Ivóban a Súgó patak melletti foghíjas erdőrészeken.

A faültetési akció ötletgazdája Fodor György erdészmérnök, aki megszólította az udvarhelyi természetjárók legügyesebb csoportját, ha már bakanccsal rendszeresen felszántják hazánk tájait, akkor az ekés nyomaikba egy-egy facsemetét is ültessenek.

Mondjuk, ha már a természet felszántásáról van szó, logikusabb és gyorsabb megoldás lett volna a quados, krosszmotoros és offroados természetjárókat felkérni, de Gyuri bácsi mégis így döntött.

A facsemetéket a Zetelaki Közbirtokosság biztosította és az udvarhelyi faültetőket a Transptur busztársaság szállította ingyenesen a helyszínre.

A faültetés nem a szombati naphoz méltó lustizós időpontban kezdődött, így volt lehetséges, hogy naplementéig a 26 zöldszívű szimpatizáns 2000 darab lucfenyőt elültessen.

De anélkül, hogy ők tudtak volna róla, a teremtésvédelmi nap hőseivé váltak. A faültetéssel párhuzamosan ugyanis, március 25-ét, az egri érsek Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."