Itthon » Társadalom

Azok a fránya gödrök!

Most, hogy lassacskán vége a télnek, egyre több autóvezető bosszankodik a kigödrösödött utcák miatt. Megkérdeztük, meddig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Fotó: Dávid Anna Júlia
Fotó: Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: DÁVID ANNA JÚLIA
2018. február 20., 14:20
0 hozzászólás. 

Minden tél hagy maga után mély nyomokat, felénk főleg az aszfaltban. A meleg aszfaltra március közepéig még várni kell. Addig, ahol szükség, hidegen dolgoznak.

Az idei tél sem okozott komolyabb károkat, mint az eddigiek – mondta el portálunknak Fülöp Székely István, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal műszaki igazgatója. Az idén már 7 tonna hidegaszfaltot használtak fel útjavításokra. „Ezt a módszert csupán ott használjuk, ahol feltétlen szükség van, hiszen két és félszer annyiba kerül, mint a melegaszfaltozás" – tudtuk meg a szakértőtől.

kátyú

Viszont, ahol valóban szükséges, ott már elkezdték a munkálatokat. Hidegaszfaltoztak már a Bethlen Gábor, a Hunyadi János, a Wesselényi Miklós, Nicolae Bălcescu és a Függetlenség sugárúton is. Eddig is több terepszemlét tartottak a városháza munkatársai, de a műszaki igazgató szerint ilyenkor naponta változik a helyzet és most azokkal a gödrökkel foglalkoznak, amelyek valóban veszélyt jelentenek a forgalomra – magyarázta.

Egyébként március 15. előtt nem is szoktak meleg aszfaltozni, amíg a hőmérséklet nincs kellőképp felmelegedve és nem stabil, addig nem indítják el a munkagépeket.

godor4

Az Orbán Balázs utca a javítások ellenére is rossz állapotban van. Fülöp-Székely elmondta, hogy ennek oka, hogy az aszfalt túl van terhelve. Azzal biztatott, hogy a jövőben feljavítják azon a szakaszon az alapokat, mert nem elég egy burkolatfelújítás. Addig viszont marad a kátyúzás, hiszen értelmetlen lenne új burkolatot húzni oda, ahol nincs megfelelő alap. A jó hír az, hogy azokon a részeken, ahol a tavalyi évben felújítási munkálatok folytak, most nincsenek problémák.

Arról, hogy a város mely szakaszain lesznek komolyabb útjavítási munkálatok, a későbbiekben kapunk pontos információkat, jelenleg a városháza munkatársai is várnak bizonyos pályázati elbírálásokra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."