Itthon » Társadalom

Bezárnak a Gék

Az állami rendőrség erőszakos cselekmények és csendháborítás miatt küldött átiratot a hivatalnak, amely 15 napra függeszti fel a lokál működését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

000-alsoge-terasz
Bezár a Gé!, fotó: az alsó g facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. április 26., 15:25
2 hozzászólás. 

„Az utóbbi hónapokban elszaporodott erőszakos cselekmények, valamint ismétlődő csendháborítások miatt Székelyudvarhely polgármesteri hivatala rendőrségi átiratot kapott, amelynek értelmében az átiratban említett vendéglátó egység működését 15 napra fel kell függesztenünk. Szomorúan értesültünk a – szóban forgó vendéglátó egységet érintő – felsorolt büntetőjogi eljárások megsokasodott számáról, amelyeket a rendőrségi átirat tartalmaz" – írja a Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye.

Szécsi Zsoltnál, az Alsó G és a Zújgé tulajdonosánál érdeklődtünk az ügyben és kiderült, éppen az ő lokáljaikról van szó. A tulajdonos kérdésünkre elmondta a rendőrségi átirat több esetről számol be, ebből néhány ugyan a szórakozóhelyükön történt, olyan esetekről van szó, amelyet ők maguk jelentettek és biztonsági kameráik felvételeinek köszönhetően meg is oldódtak.

Az incidensek nagy része a Gé-Mokka-Spíler háromszögben történt, van, amelyik a József Attila utcában és olyan is, amelyik a Kőkereszt téren. A tulajdonos egyeztet a másik két lokál vezetőségével és le fognak adni egy dokumentumot, amelyben leszögezik, hogy milyen lépéseket fognak hozni az úgynevezett party-tér rendbetételéért és milyen intézkedéseket annak érdekében, hogy plusz embereket fogadhassanak. Szécsi szerint a szankció hatással lesz a többi helyre is, hiszen az, hogy a két Gét bezárják, nem fogja orvosolni a problémát, csupán velük „statuálnak példát és ezt karba tett kézzel kell elviselniük".

A hivatal közleményében tisztelettel kérik városunk szórakozni járó lakóit, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, hogy a további hasonló kellemetlen intézkedések elkerülésének érdekében, valamint a szórakozóhelyek szomszédságában lakókra való tekintettel, minden szórakozóhelyen, vagy vendéglátó egységben tanúsítsanak civilizált, törvénytisztelő magatartást.

„Amennyiben további csendháborításokról, vagy büntetőjogi eljárásokról kapunk hasonló átiratokat, a törvény értelmében további egységek működését kényszerülünk ideiglenesen felfüggeszteni" – hívja fel a figyelmet a közlemény.

Az Alsó G és a Zújgé pénteken, április 27-én már zárva lesz, és május 12-én a Diáknapok záróbulijával nyílik újra.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2018-04-26 16:37:56
Kissé furcsa ez a hozzáállás... és ha a nagy szekeres boltban szaporodnának el a szarkák, azt is bezáratnák két hétre ?! Vagy ha a buszon garázdálkodnának a zsebesek, megszüntetnék a közszállítást?
avatar
Lapptopp
2018-04-26 17:10:54
A rendőrség mikor kap átiratot a polg.hivataltól a Kossuth utcai valutás rablás vagy az agyagfalvi gyikosság kapcsán? hogy áll a nyomozás? az ilyen komoly dolgokbeli sikertelenség,nulla eredmény, nem kellene elbocsátásokat eredményezzen?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."