Kultúra » Alter

Ezer lejt ér a legszebb udvarhelyi éjszaka

Csellengtél már az udvarhelyi éjszakában és láttál száz csodát? Örökítsd meg fotón a látványt, pályázz és nyerd meg a fődíjat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Fotópályázat
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. július 27., 10:18
0 hozzászólás. 

Szeretsz kószálni éjszaka a város utcáin és fotózni is tudsz? Itt az alkalom, hogy összekösd a kellemest a hasznossal, a szórakozást a munkával Járj nyitott szemmel, fedezd fel és kapd lencsevégre a város éjszakai arcát. Erre az éjszakai kalandra buzdít az Udvarhelyi Info Egyesület, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, a Művelődési Ház és a székelyudvarhelyi RMDSZ fotópályázata.

A szervező trió nem először ösztönzi alkotásra az amatőr és profi fotográfusokat. A korábbi tematikus fotópályázatok (Kisváros ősszel - 2008, Kapuk - 2009, Mesterségek, mesteremberek - 2010, Arc-Élek - 2011) tradícióját követi a 2012-es kiírás, amely az Udvarhely este címet kapta. A pályázatra a szervezők ezúttal is olyan fotókat várnak, amelyeken az objektív látásmódot a non-figuratív impresszió erősíti, azaz a fotográfia nem csak egy épületet, utcarészletet, de annak hangulatát is megörökíti, és a kettőt harmonikusan, esztétikusan ötvözi.

Udvarhely éjszaka

„Az éjszakai város kihalt utcáin kószálva sok olyan dolgot látunk meg, amit a nappali vibráló életben nem veszünk észre. Közvetlenebb kapcsolatba kerülünk a minket körülvevő utcákkal, épületekkel. Meglátjuk a nedves aszfalton tükröződő színes fényeket, az öreg házfalakon a lámpák surlófénye által rajzolt fény-árnyék mintázatot. Mindenki valami mást fedez fel"- hangzott el a pályázatot beharangozó sajtótájékoztatón.

A pályázaton lakhelytől, kortól, nemtől függetlenül részt vehet bárki, aki a szervezők által megszabott feltételeket teljesíti és kitölti a pályázat honlapjáról (www.fotopalyazat.ro) letölthető nevezési lapot. A címmel, az alkotó nevével ellátott, laborban kidolgozott, A4-es méretű, vagy A3-as, nyomdai minőségű, tiff vagy jpg kiterjesztésű digitális fotókat cd-re, dvd-re rögzített fotókat zárt borítékban lehet leadni a Művelődési Ház titkárságán, a városi RMDSZ irodában vagy a polgármesteri hivatal kapusszobájában. Minden pályázó maximum 4 munkát küldhet be. A beküldési határidő október 12.

Akárcsak az előző pályázatok esetében, a beküldött fotókat szakmai zsűri (Elekes Gyula, igazgató, Balázs Attila, Csáki Jenő fotós, Bálint Arthur operatőr-rendező, Ádám Gyula és Bálint Zsigmond fotóművész, Jakab Áron Csaba önkormányzati képviselő, szervező) veszi górcső alá és díjazza.

Az első díjért járó nyeremény 1000 lej készpénz, a második és harmadik technikai segítséget, képkidolgozást tartalmaz.

Az idei pályázat újdonsága, egy úgynevezett Reménység-díjat is kiosztanak, amelynek nyertese ingyen vehet részt a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont által szervezett képzésen.

Az előző tematikus kiállítások hagyományát követve, a kiválogatott pályamunkákat kiállítják, illetve egy CD melléklettel ellátott katalógusban is kiadják.

Az Udvarhely este fotópályázat nyerteseinek díjazása és legjobbnak ítélt munkákat bemutató kiállítás megnyitójának tervezett időpontja október 31.

A korábbi pályázatokról készült beszámolók, az aktuális kiírással kapcsolatos részletek megtalálhatóak a www.fotopalyazat.ro honlapon, de a Művelődési Ház titkárságán is lehet érdeklődni munkanapokon (8–16 óra között) a 0266-218147-es telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."