Kultúra » Alter

Szent Pio-emlékhetet rendeznek Székelyudvarhelyen

Pio atya a mi szentünk! címmel emlékeznek városunkban a kapucinus ferencesek jelentős személyiségére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Szent Pio atya
Az egész héten át tartó programban minden korosztályt külön szólítanak meg
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 24., 08:14
0 hozzászólás. 

Pio atyát 2002-ben iktatta a szentek sorába II. János Pál pápa. A tízéves évforduló alkalmából a nevét viselő székelyudvarhelyi lelkigyakorlatos ház szeptember 24-30. között Pio atya a mi szentünk! hívó gondolattal várja mindazokat, akik jobban meg szeretnék ismerni a 20. század egyik legnagyobb hatású szerzetesének életét és lelkiségét.

A ferencesek köztünk élnek – szeptember 24-én, hétfőn 18 órakor a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca 15. szám) találkozhatnak a székelyudvarhelyi ferences rendház és zárda szerzeteseivel. Közös zsolozsma után megtudhatják, miként alakult a ma ismert ferences család élete. Bepillanthatnak a városunkban tevékenykedő mallersdorfi ferences nővérek, illetve a Ferences Világi Rend mindennapjaiba.

Szeptember 25-én, kedden öt órától a fiatalokat várják a Lelkigyakorlatos Házba. Pio atya – a fiatalok szentje is? címmel érdekes vetítésre, zenére és meglepetésekben bővelkedő délutánra számíthatnak az ifjak.

Szeptember 26-án, szerdán a kisgyermekes szülők, nagyszülők, pedagógusok napja. Délután 17 óra 30 perctől az Elmondom neked gyermekem című, óvodásoknak és nevelőiknek készült hittankönyv szerzőivel Demeter Irénkével és Bereczki Margittal találkozhatnak. Aki rászán egy órát, sokat megtudhat arról, miként lehet a gyermekeknek Isten szavát játékosan-ötletesen átadni.

Szeptember 27-én, csütörtökön délután a Szent Pio-emlékhét vendége Bíró Antal atya. Vidékünk szülöttjének verseit, derűjét sokan ismerik. Délután négy órától újra találkozhatnak Antal atyával.

Pio atya lelkiségének iskolájába hív Szpisják Péter Pál Budapesten élő kapucinus szerzetes. Pio atya testvérével pénteken öt órakor találkozhatnak. A lelkigyakorlat első estéje nyitott mindazoknak, akik megnéznék a Pio atyáról készült dokumentumfilmet és a vetített képes előadást majd részt vennének a kapucinus testvér által celebrált szentmisén.

Szeptember 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap a bejelentkezett csoport számára a lelki utazás történelmi, megismételhetetlen alkalom: kapucinus szerzetes az avatott vezető.

Az ünnepi hetet záró lelkigyakorlatra be kell jelentkezni, a többi program nyitott és ingyenes bárki számára.

Érdeklődni, jelentkezni lehet szeptember 25-éig, a Dózsa György utca 15. szám alatt vagy a 0755-489-743-as telefonszámon illetve a hazpio@gmail.com e-mail címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."