Kultúra » Alter

Nézz a kép mögé!

A Megismételt pillanat fotótárlathoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásra várja a diákokat a Haáz Rezső Múzeum.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

orban balazs1
Szép a szépia? Próbáld ki, hogyan készül.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. február 20., 12:09
0 hozzászólás. 

A Kossuth utcai kulturális intézményben március 13-ig látogatható a Megismételt pillanat című fotótárlat. A fotótárlaton Orbán Balázs és Veress Ferenc XIX. századi fotográfiáin valamint Fekete Zsolt kortárs fényképein Erdély nevezetes építészeti emlékei és természeti nevezetességei egymással párhuzamba állítva tekinthetők meg. A fotók érdekessége, hogy Fekete Zsolt alkotásai más technikával készültek, de a látószögek, napszakok és fényviszonyok megegyeznek a nagy elődök fényképeivel.

A kiállítás apropóján Nézz a kép mögé! címmel szervez múzeumpedagógia foglalkozást a múzeum, amelyen a fotózás érdekes világába hívja barangolni az 1-12. osztályosokat.

A diákok kipróbálhatják az analóg fotó-technikában alkalmazott hagyományos fotómódosító eljárásokat. A kísérletező kedvhez nem kell más, csak egy fekete-fehér fotó és saját fényképezőgép.

Aki meg szeretné ismerni, hogyan készültek az első fényképek, ki szeretné próbálni a szépia eljárást, és részt venne egy "vizuális rekonstrukción", az egy digitális fényképezőgéppel szerelkezzen fel.

A kínált múzeumpedagógiai foglalkozás 1 óra interaktív tárlatvezetésből és 1 óra gyakorlatból áll.  A múzeumpedagógiai foglalkozásra a belépődíj diákoknak 2,5, felnőtteknek 5 lej.

A híres Kováts Fotó napfényműteremébe 2,5 lejért lehet bekukkantani. Érdeklődni és jelentkezni a 0748-598 825 vagy a 0266-218 375-ös telefonszámokon, továbbá a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen lehet .



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."