Kultúra » Alter

Nehéz sorsú fiatalok játsszák a rockoperát

Kétszáz mélyszegénységben élő, köztük Hargita megyei elhelyezőközpontokban lakó fiatal játssza az István, a királyt Csíkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Az István, a király Csantavéren. Fotó: csaladikor.com
Az István, a király Csantavéren. Fotó: csaladikor.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. augusztus 17., 13:19
0 hozzászólás. 

Az Egyesület a remény kis emberei közösségért idén harmadszor viszi színpadra az István, a király rockoperát: augusztus 20-án mindenkit szeretettel várnak Csíkszeredába, a Szabadság-térre, ahol a Kárpát-medence minden szegletéből beválogatott, nehéz sorsú vagy gyermekotthonban nevelkedő fiatalok előadásában láthatják a produkciót.

A szervezők arra törekednek, hogy a Magyarországról, Kárpátaljáról, Erdélyből, Gyimesekből, Moldvából és Vajdaságból érkező résztvevők származási helyére is elvigyék a darabot, így a 2014-es budapesti bemutatót követően tavaly a délvidéki Csantavéren, idén pedig Csíkszeredában rendezik meg az előadást.

Az egyesület azért jött létre, hogy hangsúlyozza a Kárpát-medencei árva és nehéz sorsú gyerekek értékeit, illetve támogassa őket anyagilag és lelkiekben különböző programokkal, élményszerzési lehetőségekkel. Ezt támasztja alá a kultikus darab színpadra vitele is – áll az eseményt beharangozó közleményben.

A szervezők célja, hogy az előadás révén megmutassák a mélyszegénységből vagy gyermekotthonokból érkező fiatalok képesek magukat felülmúlva olyan értéket teremteni, amely másokat is megerősít.

Az ingyenes előadás augusztus 20-án, szombaton este 20 óra 30 perckor kezdődik a csíkszeredai Szabadság-téren, a szereplők között a Hargita megyei 2-es és 3-as számú elhelyezőközpontból is vannak fiatalok. A műsor alatt gyűjtést szerveznek a csíkszentsimoni gyermekotthon felújítására. Az előadás fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."