Kultúra » Alter

Hó és Hobo a Hargitán

Bár a hegyre való feljutást megnehezítette a jeges út és a friss hó, Földes László előadóestje kárpótolta a közönséget mindenért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Fotók: Magyari Tekla, Tókos Attila
Fotók: Magyari Tekla, Tókos Attila
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2016. október 31., 14:24
0 hozzászólás. 

Földes László Hobo a Mesél az erdő című rendezvénysorozat záróeseményeként lépett fel a Súgó Panzióban a Madarasi Hargitán tegnap este.

A közel két és fél órás előadásra sokan voltak kíváncsiak, az álló-, ülő- és a hátsó sorban csipeszkedő helyek is mind beteltek.

hobo4

A Halj meg és nagy leszel! című monodrámát az előadóművész saját életének eseményei inspirálták. Hobo mondhatni a saját bőrébe bújt a színpadra állított életnagyságú, arc nélküli alakokat használva, amelyek tulajdonképpen életének legfontosabb korszakait jelenítették meg.

Így láthattuk például Földes László arcával kiegészítve az óvodáskorú dacos gyereket, a naivan lelkes KISZ-tagot, a szabadságot kereső katonát, a hosszú hajú lázadó zenészt, a gyerekéért mindent feláldozó apát, a történelmet író és (át)élő művészt.

hobo1

hobo6

Énekelt, szavalt, mesélt, viccelt, őszintén játszott, és folyamatosan közvetlen kapcsolatot tartott a közönséggel, az első percekben olvasószemüveget is kölcsönkért a második sorból.

„Mivel magyarázza az ember, hogy ezt a zenét játssza?" − tette fel a kérdést előadás közben. A válasz pedig így hangzott: − Egyrészt nincs amivel, másrészt nincs amiért magyarázni. Az egyetlen válasz pedig a szeretet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."