Kultúra » Alter

Mondavadászatra hívja az erdélyi diákokat a Székelyföldi Legendárium

Nagyon fogsz örülni, ha saját mondát hozol s a Legendáriumnál is nagyon fognak örülni neked. Úgyhogy rajta!

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

legendariummondavadaszat
Most Erdély más vidékeinek legendáira kíváncsiak
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZELMÉNY
2017. március 07., 12:23
0 hozzászólás. 

A Székelyföldi Legendárium az Élő Erdély Egyesület közreműködésével monda- és legendagyűjtő pályázatot hirdet V‒VIII., illetve IX–XIII. osztályos erdélyi diákok számára. A pályázat célja a Székelyföldön kívüli erdélyi megyék (Arad, Beszterce‒Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Krassó‒Szörény, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes) bármely településéről származó, a településekhez vagy környékükhöz kapcsolódó magyar, román, szász vagy más nemzetiségűek körében élő legendák, mondák dokumentálása és bemutatása.

A versenyen való részvétel ingyenes. Kizárólag saját gyűjtéssel felkutatott, saját megfogalmazásban megírt alkotással lehet jelentkezni, az internetről begyűjtött vagy könyvekből kiírt legendákat nem fogadják el. A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje március 31-e.

A pályamunkákat az palyazat@eloerdely.ro címre várják, illetve postán a következő címre: Asociaţia Transilvania Vie – Élő Erdély Egyesület, 530103 Miercurea Ciuc, str. Mihai Eminescu nr. 5, jud. Harghita, România.

A pályázatokat szakemberekből és a díjak felajánlóiból álló zsűri bírálja el. A beérkezett munkákat ugyanakkor közönségszavazáson, az Élő Erdély Egyesület Facebook-oldalán az olvasók is értékelik, az eredményhirdetés 2017. április 15.-én lesz.

A legügyesebb mondavadászok értékes díjakban részesülnek (laptop, táblagép, fényképezőgép, képzőművészeti ajándékcsomag, pénzdíjak), illetve minden pályázó Legendárium-ajándékcsomagot kap. A legjobb alkotások az Erdélyi Legendárium kiadványban jelennek meg. A legtöbb pályázatot beküldő iskola diákjai különdíjban is részesülnek, 2018 tavaszán a szejkefürdői Legendárium Élményparkban tölthetnek el egy felejthetetlen napot.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."