Színes » Életmód

Csetlik, de nem botlik

Megkóstoltuk a legendás székely nápolyit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Az almási barlang terpéje
Az almási barlang terpéje
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 15., 12:52
2 hozzászólás. 

Szerkesztőségi felkéretlen zsűrink újabb élelmiszert pécézett ki magának, a lassan világhírűvé váló Székelyföldi Legendárium és a Harmopan pékség nápolyiját. Hogy teljesen korrektek legyünk, nem hasonlítottuk össze semmivel, legfennebb az eddigi tapasztalatainkkal. Így lett a mérce az ismert nápolyik közül egyértelműen a Joe. Az eredmény: ízlések és pofonok. Van, aki szerint hangyányival csokisabb a kelleténél, ami ahhoz vezet, hogy közepesen meleg időben is szétolvad a kezedben, de ízre nem rossz, sőt vállalható a Robiról Csetlik névre keresztelt nápolyi.

Ha eltekintünk attól, hogy van egy olyan irreális elvárásunk – főleg másokkal szemben –, hogy a székely termék minimum sokkal jobb legyen, mint a globalizáció termékei, akkor még finomnak is nevezhetnénk.

Mielőtt végleg belopnánk magunkat a Legendárium-rajongók szívébe, a reklámban azért találunk némi kifogásolnivalót. Az egészséges nassolnivalónak beharangozott terméket a fehér liszt, fehér cukor, mártócsoki, csoki aroma és hidrogénezett növényi zsír tartalma miatt nem mondanánk egészségesnek, épp csak kevésbé egészségtelennek, mint a többi édesség. Mondjuk, láttunk már olyan nápolyit is, amiben nincs hidrogénezett növényi zsír. A prémium csokoládéban pedig kakaóvaj szerepel az összetevők közt az első helyen, ezt azért az udvarhelyi csoki óta illik tudni.

Csoki és kókusz ízben kapható, tervben van a karamell és a mogyorós változat. Mi egy helyen és egyfélét találtunk volt, a központi Harmopan pékségben vettük 1,2 lejért a csokisat. De most, fehér liszt ide, hidrogénezett növényi zsír oda, felfalnánk még egyet. Hogy miért? Mert a nápolyi neve ezentúl udvarhelyi.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
etelkagyorfi
2015-10-16 12:41:13
:)
Elég annyi,hogy "találtunk" , a " találtunk volt" helyett. :)
avatar
editeva
2015-10-16 12:46:42
kóstoltuk volt :)
kicsit régebb volt a kóstoló nem pont a tegnap, azért írtuk ebben az archaikus stílusban, hogy találtunk volt, de csak most került terítékre a téma, ezt próbáltuk jelezni finoman. Azóta lehet, hogy már van kókuszos is. Köszi az észrevételt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."