Kultúra » Alter

Legendárium karnevál: óriások versenye a pirinyó várak között

Rendhagyó eseményzorozattal jelentkezik a Székelyföldi Legendárium, várakat, kastélyokat nézhetsz meg közelről. Kinyitják a Telegdy-bástyát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

MiniErdely
Összesen 21 épület makettje lesz a várban. Fotó: Székelyföldi Legendárium
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 24., 13:52
0 hozzászólás. 

Szabadtéri makettparkot mutat be a Székelytámadt várban a Székelyföldi Legendárium csapata. Ez a park jövőben a Szejkefürdőn lesz majd látható, idén egy előzetes kiállítást nyitnak a belőle a várban, amit egész nyáron, díjmentesen lehet megtekinteni.

Az érdeklődők összesen 21 makettet láthatnak, köztük Szekelyderzs unitárius vártemplomát, a csíki Mikó-várat, a Székelytámadt várat, a Jézus-kápolnát és másokat. Az udvarhelyiek évtizedek óta nem láthatták a Telegdy bástyát, mert be volt építve, raktárként használták. A héten ezt kitakarították.

A szalagot ezúttal gyermekek fogják elvágni, minden évben más-más székelyudvarhelyi iskola negyedik osztályos kislány és fiú éltanulói kapják meg egy évig a Mini Erdély fejedelemségét, idén a Tompa László Iskola tanulóinál lesz a staféta.

Legendás verseny koncertekkel

A megnyitó pénteken 15 órától lesz, a várban a Lázár-öntöde haranggyűjteményéből is kiállítást nyitnak.

Vasárnap, május 28-án a Legendárium csapata megtartja az első Székelyföldi Legendárium Karnevált – ennek helyszíne szintén a Székelytámadt vár, illetve Székelyudvarhely főtere lesznek.

A diákcsapatok hétperces kiselőadásokban mutatják be szülőhelyük mondáit és legendáit – összesen csoport jelentkezett. A fődíj a Legendárium rajzfilmsorozat mesepatkója, illetve egy magyarországi kirándulás, de ezenkívül számos díjat kapnak még a gyerekek.

A karnevál vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik és délután 17 óra előtt 20 perccel ér véget. Lesz középkori hadi- és táncbemutató, valamint Baricz Gergő is énekel a gyermekeknek. A csapatok felvonulnak Székelyudvarhely központjába, ahová elkíséri őket a szejkei bivalyos szekér, illetve a rajzfilmsorozat új jelmezes szereplői (Zete, Rika, Nagyapó, Csetlik). Több száz rajzfilmes maszkot és legendáriumos zászlót is kiosztanak a gyermekeknek. A felvonulás után lesz díjkiosztó, majd ezt követően az Evilági zenekar tartja a Zenerege című lemezbemutatóját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."