Kultúra » Irodalom

A mieink is ringbe lépnek a bajnoki címért

Hétvégén kiderül, ki most Erdély legjobbja. Kolozsváron rendezik a döntőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

KisNemetNoemi
Kis-Német Noémi, fotó: a Nest Facebook oldala/Gönczy Tamás
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. január 25., 12:42
0 hozzászólás. 

Erdély negyedik slam poetry bajnokát avatják a hétvégén, Kolozsváron.

Idén három udvarhelyi és egy korondi versenyző is harcba száll a bajnoki címért, Kis-Német Noémi és Pál Emil az Zújgében rendezett udvarhelyi előválogatón vívta ki a részvételt, Járai Richárd a csíkszeredai, Tófalvi Előd a vásárhelyi versenyen. A négy említett versenyzőnek másik tizennégy szlemmerrel kell felvennie a versenyt, köztük olyan nevek is szerepelnek, mint a tavalyi bajnok Balogh Tamás és a kortárs erdélyi irodalom elismert költője, Kali Ágnes.

PalEmil

Az est házigazdája Erdély első slam bajnoka, André Ferenc lesz, és a versenyzőkön kívül vendégszlemmerként fellép majd a jelenlegi magyar bajnok, Mészáros Péter és a felvidéki slam két Magyarországon is hírnevet szerzett alakja, György Ádám és Laboda Róbert.

A szabályzat az előző évekhez képest nem változott, a versenyzőknek két szöveget kell magukkal vinniük, első körben egy új, még be nem mutatott szöveget kell előadniuk, a második körben ez már nem feltétel. Téma nincs megadva, zene sincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet előadni, maximum 3 perc 15 másodperc alatt, az időtúllépés pontlevonással jár.

TofalviElod

Ha megnéznéd, hogyan teljesítenek udvarhelyi szlemmereink a finálén, ezt január 27-én, szombaton teheted meg a kolozsvári Malom utca 16. szám alatt található Tranzit Házban 20 órától egy 10 lejes belépő befizetése után. A szervezők azon dolgoznak, hogy az interneten élőben lehessen majd követni a bajnokságot, ha ez sikerül nekik, megtudod majd az esemény Facebook oldalán. Hajrá szlemmerek!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."