Japánokkal terveztethetik a kolozsvári metrót

Emil Boc metrót akar Kolozsvár alá, és már szakértői csoport is bejelentkezett a kivitelezésre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nem a bukaresti lehet az egyetlen romániai metró fotó: stiridecluj.ro
Nem a bukaresti lehet az egyetlen romániai metró fotó: stiridecluj.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/FOTER
2018. április 12., 15:18
0 hozzászólás. 

Bár sokan kinevették, amikor Kolozsvár polgármestere, Emil Boc először beszélt egy kolozsvári metró lehetőségéről, az elöljáró nem tesz le a meredek ötletről – annak ellenére sem, hogy a szekértők szerint városszerkezete miatt Kolozsvár alkalmatlan a metróépítésre.

Szerdai nyilatkozatában arról beszélt, hogy mivel Romániában Bukaresten kívül nincsen metró, nincsenek szakemberek sem, akik tudnák, hogyan kell hozzáfogni a megvalósíthatósági tanulmányhoz. Ezért kapóra jött, hogy a Szászfenes és Apahida, illetve a repülőtér közötti földalatti megépítésére bejelentkezett egy japán szakértőcsoport. Megkeresésükre válaszolva az elöljáróság meghívta őket Kolozsvárra.

A polgármester szerint egy keleti-nyugati metróvonal jelentősen tehermenetesítené a kolozsvári forgalmat, de sok időbe telhet, míg megépül (korábban 15 évre saccolta a kivitelezés idejét), ezért a felszíni tömegközlekedés fejlesztése továbbra is elsődleges szempont.

A Kolozs Megyei Tanáccsal és a Kolozsvár-környéki településekkel közösen a megye már meglévő vasúthálózatának jobb kihasználása érdekében egy olyan vonat beüzemelését tervezik, mely a Kolozsvárra ingázók számára nyújthatna alternatívát. A vonat Kisbácsnál, a Tetarom irodaparknál, a Mărăști lakónegyedben és Szamosfalván is megállna, de az is szóba került, hogy összekössék Zsukkal, Déssel vagy Szamosújvárral.

A megyeszékhely krónikus munkaerőhiánya azzal lenne orvosolható, ha az ingázást megkönnyítve a megye többi településéről sikerülne a megyeszékhelyre csábítani a munkavállalókat, véli Emil Boc polgármester, akinek a meggyőződése, hogy az ötlet megvalósításával hozzájárulnának Kolozsvár további gazdasági fejlődéséhez is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."