Kultúra » Kiállítás

Lássunk csodát!

Magyarország nemzeti parkjait bemutató fotókiállítás nyílik a Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Bodolai Márton - Völgyzug
Fotó: Bodolai Márton - Völgyzug
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. július 12., 13:11
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Exposia Alkotócsoport meghívására, a tavalyi sikeres együttműködés eredményeként, július 13-án, pénteken 18 órától, ismét városunkban mutatják be a Magyarország nemzeti parkjait népszerűsítő Varázslatos Magyarország fotópályázat második válogatott anyagát és a felvételeit. A tárlatnak a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncertterme ad otthont.

A megnyitó beszédek elhangzása után a Varázslatos Magyarországunk című könyv bemutatójával zárul az esemény – tájékoztatott Balázs Ödön fotós, az Exposia Alkotócsoport tagja.

"A Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft., egy fiatal természetfotós kezdeményezés a magyar természetfotózás és Nemzeti Parkok bemutatására, népszerűsítésére, valamint, hogy a természetfotósok számára folyamatos, rendkívüli pályázati lehetőséget biztosítson és létrehozzon, megteremtsen egy közösséget. Alapötlete 2009-ben körvonalazódott, amely 2009 év végén és 2010 év elején vált valóra, így a rengeteg álom és befektetett munka meghozta gyümölcsét. A sikeres bemutatkozáson felbuzdulva, a nonprofit szervezet minden évben kiírja a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatát. A Varázslatos Magyarország Havi és Természetfotó Riportere pályázataink legszínvonalasabb fotói kerülnek kiállításra a székelyudvarhelyi Művelődési házban. A fotópályázat lélegzetelállítóan szép képeiből összeállított kiállítás híven tükrözi, a magyarországi nemzeti parkok által őrzött kulturális örökség csodálatos adottságait, természeti szépségeit, állat- és növényvilágának páratlan ritkaságokban bővelkedését. A kiállítás anyaga egyúttal azt is bizonyítja, hogy a hazai természetfotósok világszínvonalon képesek bemutatni élővilágunk rejtett kincseit. A szakmai zsűri összesen 41 természetfotós 96+20 fényképét válogatta be a kiállítás anyagába, nemzeti parkonkénti bontásban " – fogalmazta meg a kiállítással kapcsolatosan Gaál Péter főszervező.

A fotótárlat, amelynek fotóit ide kattintva is meg lehet tekinteni, augusztus közepéig látogatható. A belépés díjtalan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."