Kultúra » Kiállítás

A mi lányaink fénnyel írt arca

Kacér, komoly, kíváncsi, huncut tekintetű, kék, zöld, barna szemű bakfisok bájos portréi: így látja, így láttatja A mi lányainkat Dávid Botond fotóművész.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Dávid Botond, A mi lányaink
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 29., 13:53
0 hozzászólás. 

Ismerősök, barátok kamasz vagy kamaszodó lányairól készített portrésorozatot Dávid Botond fotóművész. A közel húsz, zömében színes fotóból álló sorozatból, amely találóan A mi lányaink címet kapta, november 28-án, csütörtökön este nyílt kiállítás a Gondűző Étteremben. Sok barát, ismerős megtisztelte jelenlétével a megnyitót, amelynek díszvendége az irodalmi estje apropóján városunkban vendégeskedő Esterházy Péter író és Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó főszerkesztője voltak.

Dávid Botond, A mi lányainkA Zorkóczy Zenóbia színművész előadásában elhangzó megzenésített szerelmes versekkel, kalotaszegi tánccal is fűszerezett esemény két másik meglepetést is tartogatott. Az egyik az a kis fekete kutyus volt, aki ről nem tudjuk, hogy fiú volt-e vagy kislány, s akit cseppet sem zavart sem a a tömeg, sem az, hogy hívatlan vendég. Kisebb derültséget keltett azzal, hogy a jelenlevők közt bóklászott, majd kiült a terem közepére vakarózni. A másik meglepetés az volt, hogy a kiállítást nem Dávid Botond íróbarátja, Murányi Sándor Olivér, hanem Molnos Zoltán festőművész méltatta, méghozzá az alkalomra írt versével.

Bár a lencse nem a régi/ Csőre töltött filmjeidet/ Fénnyel vésed rájuk/ Szemvilágnak/ /Árnyalatba mártott/Pillanatnyi rímeidet".

A megnyitó jó hangulatú tereferével ért véget, a meghívottak a házigazdák hidegtálaiból falatozgattak, és az alkalomra a művésznek felajánlott négy neves pincészet ( Sike Tamás, Tiffán Zsolt, Polgár Zoltán, Balla Géza) illatos boraival koccintottak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."