Kultúra » Multimédia

Mitológiai hősök harcolnak a képernyőn

Életrajzi film, fantasy-remake és brit krimi is van a hétvégi film-étlapon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

BankiMelo
A Banki melót a TV2 vetíti
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. június 14., 18:03
0 hozzászólás. 

A bankrablástól a királyi családik megy a szál, a magyar forrdalom után bajba kerül egy pár. A hétvégi tévéműsor javából ajánlunk.

Bedőházi Attila-Csaba

A TV2-n péntek este vetítik a Banki meló című brit krimit, aki szereti az összeesküvés-elméleteket, annak a tévé előtt a helye. Terry egy autókereskedő, aki eddig nem nagyon vett részt rázós bulikban, de talán majd most „megcsinálja szerencséjét". Felbukkan régi ismerőse, a dögös modell, aki elutasíthatatlan ajánlatot tesz: egyszerű bankrablásról van szó.

Banki meló

Terry természetesen belemegy, a dolgok pedig a tervek szerint alakulnak, túlságosan is. Mire feleszmélnek a bankrablók, már egy egészen a királyi családig vezető játszmába keveredtek. A film egyébként megtörtént események alapján készült. A mozi 22 óra 40 perckor kezdődik.

Józsa Csongor

Szombattól Brazíliában útjára indul a labdarúgó Konföderációs Kupa, két héten át nyolc nemzeti együttes küzd a trófeáért. Nem csupán a csapatoknak, hanem nekünk is ráhangolást nyújt az esemény a jövő évi világbajnokságra. Az összecsapások többségét az m1 élőben közvetíti. Szombaton 21 óra 15 perctől Brazília–Japán, vasárnap 21 óra 15 perctől Mexikó–Olaszország, 0.50-tól pedig Spanyolország–Uruguay a hétvégi program.

neymar

Az utolsó Eb-selejtezőmeccsét játssza a román férfi kézilabda-válogatott. Vasárnap Izlandon lépnek pályára a két Székelyudvarhelyi KC-játékost is a soraiban tudó nemzeti együttes tagjai. Mihalcea Andrei és Tálas Huba teljesítményét a 22 óra 45 perctől kezdődő találkozón élőben követhetjük a Digi Sport 1-en.

Kakasy Botond

Ha szereted a görög mitológiát, a fantasy-t és a túlakciózott filmeket, akkor a hétvége számodra is kínál egy kis ínyencséget. Hádész, az alvilág ura mozgatja a szálakat: elpusztítja Perszeusz félisten családját és azt kéri, hogy áldozzák fel Andromédat, Argosz hercegnőjét, szörnyszülött fiának Krákennek. Perszeusz maroknyi embersereggel felveszi a harcot az istenek ellen, de hiába próbál emberként helytállni, rájön, hogy el kell fogadnia a benne rejlő isteni erőt, csak így tudja legyőzni a tiltott világokba való utazás során útjukba kerülő démonokat.

titanok-harca

Louis Letterier rendező vállalta, hogy a 1981-es unalmasra sikeredett kiadást újra feldolgozza és az azóta sokat fejlődött számítógépes effektekkel megspékeli. Ez a rész nem is sikerült rosszul, sőt a sűrű akciójelenetek nem is nagyon engedik leülni a néző figyelmét. A kiváló szereplőgárda sajnos nem kapott túl sok lehetőséget, hogy a mozgalmas jeleneteken kívül kicsit kibontakozzon és sztoriközpontúvá tegye a filmet. Helyette látvány és akciójelent van hatalmas mennyiségben.

A titánok harca című filmet vasárnap 21 órától az RTL Klubon nézhetjük meg.

Katona Zoltán

Mészáros Márta rendszerváltás utáni filmje, a Napló apámnak, anyámnak az 1956-os eseményeket követő időszakban játszódik. Juli és János kapcsolata úgy alakul, hogy a lány november 4-én jön haza Moszkvából, s közben János benne volt az eseményekben. Ekkor már nyilvánvaló, hogy nem ún. ellenforradalom zajlott az országban, s emiatt menekülniük kell. Ausztriába mennek, majd hazatérnek, az év végén még jónak tűnik a döntésük. Azonban később elkezdődnek a letartóztatások, a megtorlás.

A filmet vasárnap 22.25-től lehet megnézni az m2-es csatornán.

naploapamnak

Lázár Emese

Éjjeli baglyoknak és a Johnny Cash rajongóinak ajánljuk figyelmébe az RTL Klubon szombaton éjfél után 25 perccel kezdődő életrajzi filmet. James Mangold rendező 2005-ben, két évvel a híres amerikai sztár, a 11 Grammy-díjas énekes, színész és dalszövegíró halála után filmesítette meg Cash életét.

A film címe, A nyughatatlan (Walk the Line) telitalálat, mint ahogy a főszerepet játszó Joaquin Phoenix is nagyszerűen alakítja a tragikus sorsú zenész feldolgozhatatlan gyermekkori traumákkal, reménytelen szerelmekkel, alkohollal és kábítószerekkel kísért életútját.

Szasza

Vannak olyan filmek, amik elől a témájuk alapján sikítva menekülnék, aztán az első pár perc után a történetvezetés, a karakterek és az egész hangulat annyira megragad, hogy inkább mégis végignézem, mert élményt ad. Az ördög Pradát visel pontosan ilyen alkotás. Soha nem gondoltam volna, hogy élvezettel fogok végignézni egy divatról szóló mozit, de itt mégis sikerült.

azordog-pradat-0614Meryl Streep egy könyörtelen divatdiktátort alakít, aki egy újságot vezet, ami megmondja a tutit: amit abban bemutatnak, minden bizonnyal divathullámot indít. Ebbe a tökéletesen ellenőrzött és divatgépezetként működő szerkesztőségbe érkezik az Anne Hathaway alakította újonc, aki szürke egérként próbálja felvenni a ritmust az őrületes pörgéssel.

A Coolon szombaton 22 óra 10 perckor és vasárnap 17 óra 55 perckor kezdődő film nem pusztán a divatról szól, de munkahelyi viszonyokról, diktátor típusú főnökről és a tipikus újonc érkezéséről is szól, érdemes megnézni.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."