Kultúra » Multimédia

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz. Kattints és nézd meg a videóelőzetest!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
Ahentesakurvaesafelszemu

Jön a hentes, a kurva és a félszemű

Visszatér a mozi Székelyudvarhelyre, néhány napon...

StudioMozi
A Studió Mozi, fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. október 11., 15:53
0 hozzászólás. 

Alig járt le a Filmtettfeszt, máris rátapadhatunk újra a vászonra. Vasárnap két alkalommal is vetítik a Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas rendező, Mészáros Márta 2017-ben készített alkotását, az Aurora Borealis – Északi fény című filmet.

„Két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről" – írja a filmről az esemény Facebook oldala.

Október 14-én a régi Stúdió Moziban két alkalommal is levetítik a magyarul beszélő, román feliratos drámát, elsőként 18, majd 20 órától. A vetítésekre ajánlott előzetesen jegyet váltani, a belépőket a Kossuth utca 3. szám alatt található Mr. Music zeneboltban lehet megvásárolni 10 lejért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."