Kultúra » Multimédia

Viszlát Lenin, mert kinyírják Drakulát

Gonoszok és szerelmesek, könnyek és kacagás hétvégéje a képernyőn. Kézügybe a zsebkendőt, ha rácuppansz a képernyőre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

VanHelsing-KateBeckinsale
Szexi hercegnő lehet a vámpír veszte.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 12., 17:49
0 hozzászólás. 

A franciáktól a barátság receptjét lehet megtanulni, az amerikaiak az igazi szerelem lázában égnek. A gonoszak ki akarják nyírni szegény Drakulát. Filmajánló hétvégére, hogy véletlenül se unatkozz a négy fal között.

Pál Edit Éva

Mostanában rákattantunk a francia filmvígjátékokra. Az európai humor fanyarabb, mint a hollywoodi. Nem mintha meguntuk volna az aktuális cicababákat és bájgúnárokat, csak a kánikulában kell valami léleküdítő. A francia Van barátod? (Mon meilleur ami) című film ilyen. A nem túl szép, de annál sikeres üzletember a magánéletében igencsak kudarcos.

20080910vanbaratoFogadást köt üzlettársával, a sugárzóan szép Catherine-nel, hogy 10 nap alatt szert tesz egy barátra. A taxisofőr Brunó igencsak idegesíti buta fecsegésével az entellektüel François Coste-t, ám a legközelebbi ismerősei által is arrogánsnak, beképzeltnek tartott műkereskedőnél jóval könnyebben köt ismeretségeket. A barátságkötés receptje nagyon egyszerű: mosoly, őszinteség, kedvesség. Mostanában nagyon nehezen megy e háromnak a finom koktéllá keverése nekünk. Vasárnap 22.55-től közvetíti az m2.

Bedőházi Attila-Csaba

Drakulát akarják kicsinálni ezen a hétvégén. Szombat este Van Helsing ölti fel szörnyvadászi egyenruháját és Erdélybe látogat.

Van Helsinget, aki a Gonosz és annak teremtményei ellen harcol, ezúttal Erdélybe szólítja küldetése. Drakula gróffal kell leszámolnia.

A megbízás azért sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A család korábban fogadalmat tett, hogy elpusztítja a grófot, de ha Anna is odavész, akkor mind elkárhoznak.

A TV2-n szombaton 22 óra 55 perctől műsorra tűzött moziban nem csak a vámpírok fejedelme, de Frankenstein, sőt a Farkasember is megelevenedik. A film főszereplői Hugh Jackman és Kate Beckinsale.

Lázár Emese

Másfél óra tömény romantika, szerelem, könnyek – a szentimentális sztorikat kedvelők szombaton este szerezzenek be egy csomag papír zsebkendőt és tapadjanak a képernyőre. A szívtipró Richard Gere és a szexi Diane Lane a főszereplői az Éjszaka a parton (Nights in Rodanthe ) című amerikai-ausztrál romantikus drámának. A történet nem túl bonyolult.

ejszaka a parton 11Adrienne tönkrement házasságát búsulja, tinédzser lányait kordában tartani, a sármos plasztikai sebész pedig a páciense halálát próbálja kiheverni egy tengerparti szállóban. Egymásba szeretnek, és már közel a boldogság, amikor bekövetkezik a tragédia. Hogyan, mikor? Kiderül az M1-en 21 óra 15 perckor kezdődő játékfilmből.

Kakasy Botond

Van, hogy forró lesz a talaj a munkahelyünkön. Ilyenkor jobb egy kicsit jegelni a témát, s elmenni néhány hét szabadságra, amíg lecsendesednek a dolgok. Ez fokozottan igaz ha bérgyilkosok vagyunk. Ray (Colin Farrel) és Ken (Brendan Gleesen) profi bérgyilkosok, de utolsó munkájuk balul sül el, ízért megbízójuk pihenővágányra teszi őket, amíg lecsitulnak az indulatok. A két bérgyilkos a belgiumi Bruges-ba utazik kényszernyaralásra, ahol turistaként próbálnak elvegyülni az emberek közt.

eroszakikKen kimondottan élvezi a nyugalmat, de Rayt véres események kísértik. Amíg arra várnak, hogy visszatérhessenek Londonba a megszokott életükhöz, több fura emberrel is megismerkednek, amit a maguk módján kezelnek. A holland prostituált lányok mellett összehaverkednek az Európában forgató amerikai törpe színésszel, de ott van még a titokzatos Chloe (Clémence Poésy), aki Rayt is magába bolondítja.

Az Erőszakik című angol-amerikai vígjátékot megnézhetjük vasárnap 22 óra 50 perctől az RTL Klub közvetítésében.

Szasza

Tudnivaló dolog, hogy az idős emberek nehezebben alkalmazkodnak új dolgokhoz. Ezt tovább nehezíti, ha valami nagy változásról van szó, nem is beszélve arról az esetről, ha az ember lánya éppen kómából ébred. Alex édesanyja '89 őszén szívrohamot kap, összeesik, és csak 1990 nyarán ébred fel a kómából. Alex, hogy megóvja a hirtelen változás okozta sokktól a mamát, az ágyhoz kötött asszony szobájában visszaállítja az egykori NDK-t.

goodbye-lenin-0712A problémák akkor kezdődnek, mikor Kernerné gyógyulni kezd, kimenne a szobájából, vagy legalább ablakot nyitna, amin keresztül már Coca Cola plakátot látna, és a boltban már nem kapna keletnémet terméket. A család próbálkozásai a valaha elkészült egyik legjobb európai vígjátékot eredményezték. Ha eddig nem a humorukról ismerted a németeket, most itt az ideje megnézni a legjobban sikerült alkotásukat: Good bye, Lenin! pénteken 23 óra 30 perctől az m2-n.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."