Kultúra » Multimédia

Moszkva téri játszmák a tigris bőrével

Hétvégén is akad néznivaló a tévékben, nemcsak filmeket, de a kézilabdacsapatot is nézheted.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

uvegtigris31
Laliék elindulnak Pestre...
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 30., 11:41
0 hozzászólás. 

Nem ígérkezik kirándulós, strandolós hétvégének a mostani: sebaj, van néhány jó film a tévében (is), rájuk lehet kattanni. Lesz akciófilm, Üvegtigris, kézilabda, de az utolsó gyémántrabláshoz is asszisztálhatunk.

Moszkva tér

„Ki a pöcs az a Nagy Imre?" – teszi fel a kérdést a film egyik főhőse, miközben 1989-ben az 1958-ban kivégzett államférfi újratemetését nézik a tévében. Török Ferenc, a legendás „Simó-osztály" egyik rendezője 2001-ben készítette a Moszkva teret, az azóta kultikussá váló filmet.

moszkvater

A nyolcvanas évek végi Magyarország a fiatalok szemével: ballagás, bulik, hamburgerek, piálás a téren és a lakásokban, jön az érettségi. Aztán egy utazás és a visszatérés – egy generáció életérzései, olyanok, amik a mai napig aktuálisak. Ja, és Balla Eszter egy gyönyörű színésznő. Tizenkét évvel ezelőtt is az volt. A filmet pénteken este negyed tizenkettőkor lehet megnézni az m1-en.

Az utolsó gyémántrablás

Szombat estére ígér akcióval teli vígjátékot az RTL Klub. 21 óra 5 perctől vetítik a Pierce Brosnan, Slama Hayek és Woody Harrelson főszereplésével készült mozit. Max és társa, Lola rablásból tengeti mindennapjait, sőt úgy tűnik, hogy elég pénzt szereztek ahhoz, hogy egy trópusi szigeten éldegéljenek tovább. Stan, az FBI ügynöke azonban nem hiszi el, hogy a profi tolvajok lehúzták a redőnyt és nyomukba ered, hiszen úgy gondolja, hogy meg akarják lovasítani Napóleon gyémántját, amit nemsokára egy luxushajón, azon a szigeten állítanak ki.

AzUtolsoGyemantrablas

Közben Max és Lola kapcsolata is megromlani látszik, miután a nő nem hisz kedvesének, aki váltig állítja, hogy felhagyott a rabló szereppel. Előkerül a helyi gengszter, aki el akarja lopatni a tolvajokkal a nem mindennapi kincset. Vajon megejtik az utolsó gyémántrablást?

A cinkos

Abraham Lincoln amerikai elnök meggyilkolása után néhány embert letartóztatnak, megkezdődik a per – nemcsak férfiak, hanem egy idős asszony is benne van a merénylet(ek) szervezésében. A film jól tükrözi, hogy milyen állapotok és hangulat uralkodott az Egyesült Államokban a polgárháború után, amikor az északiak legyőzték a délieket, s a meggyilkolt elnököt meg kellett bosszulni.

acinkos

Hatalom és lázadók szembenállása: a film három évvel ezelőtt készült, Robert Redford ezúttal rendezőként nyúlt az amerikai történelembe. Szombaton este negyed tíztől az m1-en ezt a drámát lehet megnézni.

Játsz/Ma

David Fincher 1997-es thrillerjében nem kisebb színészek alakítanak, mint Michael Douglas és Sean Penn. Csavaros, érdekes cselekményszál: egy gazdag ember életében megjelenik az eltűnt öccse s ez hozza magával a fordulatokat, izgalmakat.

jatszma

Akárcsak korábbi filmjében, a Hetedikben, a rendező itt is megcsavargatja a film végét, de az egész alkotás érdekes és lenyűgöző. Szombaton 22.15-től a Tv2-őn.

Üvegtigris 3

Az első két rész sikere után egy harmadikat is lehetett dobbantani a hat figurával: Lali, Gaben, Cingár, Róka, Csoki és Sanyi ezúttal felkeverednek a fővárosba a kis büfékocsi mellől és ott zavarják össze a szálakat. Lali, a „kicsibüfés" a tőle megszokott stresszelős hozzáállással nevetteti a nézőket, illetve sajnáltatja magát, de a többiek is hozzák az első két részből megismert karaktereket.

uvegtigris3m

Millió forintok a levegőben, csillogás-villogás, gazdagok, csajok – Pest a vidéki lúzerek szemével. Vasárnap este fél tizenegykor az m1-en.

A bőr amelyben élek

Pedro Almodóvar két évvel ezelőtt Antonio Banderas főszereplésével készítette el ezt a filmjét, ami ismételten magán hordozza a neves spanyol rendező ismert kézjegyeit. A meghökkentő alaptörténet, a néző fokozatos megvilágosodása, a nemi szerepek elemezgetése ismét megvannak.

aboramelybenelek

Akárcsak a Rossz nevelésben vagy a Megtört ölelésekben, Almodóvar ebben a filmben is megborzongtat, illetve felismertet – olyan világ mélyébe vezet, ahonnan néhány figurának nincs kiút. Vagy mégis? Garantáltan meglepődsz néhányszor, ha figyelmesen végignézed az elég későn, az Üvegtigros 3 után vasárnap éjfél után fent maradsz és megnézed a Bőrt az m1-en. Nemcsak hétfőn reggel fog eszedbe jutni.

Sport a képernyőn

Temesváron felkészülési tornán szerepel a Székelyudvarhelyi KC. A négycsapatos torna második napján, pénteken 18 órától a Pandurii Tg. Jiu, a zárónapon, szombaton 13 órától pedig a házigazda Temesvári Poli lesz az SzKC ellenfele. A tornát a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Prágában rendezik a labdarúgó Európai Szuperkupa-döntőt, a Bajnokok Ligája győztes Bayern München és az Európa Ligában diadalmaskodó Chelsea csap össze. A párharc pikantériája, hogy a kispadokon Joseph Guardiola és José Mourinho ülnek, vagyis a Barcelona és a Real Madrid korábbi edzői. A meccset a TVR1 és a Digi Sport 1 is élőben sugározza pénteken 21.45-től.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."