Kultúra » Multimédia

Batman és a tizedes

Marylin Monroe egy hetével, a tizedessel meg a többiekkel, illetve a visszatérő Batmannel is megismerkedhetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

batmanvisszater-02
Batman visszatér, a rock dübörög
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 10., 17:23
0 hozzászólás. 

Nemcsak filmek, hanem sport is lesz a tévében a hét végén, a magyar férfi kézilabda válogatott nekirugaszkodik a dániai Eb-nek. De: Batman visszatér, a tizedes okoskodik, a rock pedig dübörög. Ez lesz a tévében.

Bedőházi Attila-Csaba

Ismerkedj meg Marylin Monroe életével, vagy legalábbis életének egy szeletével. Vasárnap 21 óra 45 perctől vetíti az m1 a híres színésznő egy hetéről szóló filmet. A Marylint alakító Michelle Williams két egy Golden Globe-díjat és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb női alakításáért járó díját is bezsebelte.

MichelleWilliams-MarylinMonroeAz Egy hét Marylinnel című film Marylin Monroe életének egy ismeretlen fejezetét taglalja, Colin Clark történetén keresztül, aki Laurence Olivier asszisztense volt akkoriban és Monroe a főszereplője volt A herceg és a színésznő című produkciónak.

Józsa Csongor

Dániára figyel minden kézilabda-szerető, vasárnaptól itt rendezik a férfiak Európa-bajnokságát. A mezőnyben ott vannak a magyarok is, akik a B csoportba kaptak besorolást.

kezieb0218 03Ilyes Ferencéknek nem lesz könnyű a feladatuk, sorrendben a világbajnok spanyolokkal, Izlanddal és Norvégiával kell megküzdeniük. A nyitófordulóban a hispánokkal mérkőznek meg, vasárnap 19 óra 15 perctől az m1 élőben közvetíti a párharcot.

Kakasy Botond

Dübörög a rock és buli az élet Fishnek (Rainn Willson), mindaddig amíg társai ki nem teszik a szűrét a rockbandából, ami utána világhírűvé növi ki magát. Fish egy telefonos ügyfélszolgálatnál kezd el dolgozni, ahol persze senki nem hiszi el, hogy valamikor a legmenőbbekkel zenélt ő is. A banda nélkül maradt dobosnak harminc évet kell várnia az újabb lehetőségre, amikor gimis unokaöccse megkéri, segítsen neki. Ugyanis diákbandájuk dobosát édesanyja szobafogságra ítélte, így nem tudnak fellépni és akkor a csajozás utolsó reménye is szertefoszlik.

dobosFish beáll a bandába s bár idősen, túl súlyosan és kicsit túl lelkesedve, de újra hírnévre és sikerekre tőr. Megfogadja, másodjára nem szalasztja el a lehetőséget és ha törik ha szakad rockisten lesz belőle. A nem mindennapi banda koncertre készül és a siker felé vezető út biza nem egyszerű.

A 102 perces A meztelen dobos című amerikai vígjátékot vasárnap este 22 óra 35 perctől nézhetjük meg az RTL Klub sugárzásában.

Katona Zoltán

A magyar filmművészet egyik csúcstermékének tartják nagyon sokan, mások a kommunista időszak egyik propaganda-termékének – az előző csoportban tartozók viszont azt vallják, hogy bele kellett tenni valamit, ami „elengedi" a filmet. Keleti Márton nagy mestere volt az ilyen húzásoknak, A tizedes meg a többiek mára olyan klasszikussá nemesedett, amit még mindig játszanak a közszolgálati tévék és a speciális, retro-mozik, flmklubok, sőt egyetemen is tanítják.

atizedesmegaSinkovics, Darvas, Major hatalmas nevek a huszadik századi magyar színház és filmművészetben, s ebben a filmben többek között hármuk játékát csodálhatja a filmkedvelő. Molnár tizedes a második világháború utolsó heteiben egy kastélyban húzza meg magát csapatával, azonban a környéken még mindig vannak hadicselekmények és furcsa történetek. A Duna Televízióban vasárnap 22.25-től lehet megnézni az 1965-ben készült filmet.

Szasza

Mindig légy önmagad. Kivéve, ha lehetsz Batman: akkor legyél Batman. Michael Keaton lehetett, és lett is, az 1992-es klasszikus Batman visszatérben, ami a sötét lovag kalandjainak egyik legjobban sikerült és legemlékezetesebb filmje volt. Ehhez először is kellett egy zseniális szereposztás, így került be a filmbe Danny DeVito, Michelle Pfeiffer és Christopher Walken is.

batmanvisszater-01Nem mellékes a történet sem, ami a klasszikus Batman-filmek egyik legjobbja. A főgonosz most éppen Pingvin, akinek a karakterét, mintha egy az egyben DeVitora írták volna. A talajmenti növésű, esernyőmániás galád polgármester szeretne lenni, ebben egy bosszúszomjas üzletember is segíti. Aztán megjelenik a talpig latexben feszítő Macskanő is, akiről nem tudni, kinek akar ártani. A kalandos filmet szombaton este 19 óra 35 perctől nézhetjük meg a Viasat 3-on.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."