Kultúra » Multimédia

Szombatonként röptetik a pávát

Elkezdődtek a Duna tévé tehetségkutatójának elődöntői. Két hónapig az előválogatókon készült felvételek előtt izgulhatunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

folszallott2
Novák Péter és Herczku Ágnes | fotó: MTVA
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 15., 13:23
0 hozzászólás. 

Tizenöt héten keresztül, minden szombat este, 21.15-től, újra fölszáll a páva a Duna Televízióban. A múlt szombaton, január 11-én kezdődött műsor egyelőre felvételről megy, és azokat a produkciókat mutatja be, amelyeket 2013 májusa és szeptembere között mutattak be a jelentkezők.

A területi válogatókon készült felvételekből összeállított filmek a versenyzőket régió szerinti bontásban mutatják be Közép-Magyarországon, Erdélyben ill. Moldvában, az Alföldön, Dél-Dunántúlon, Észak-Magyarországon a felvidéki és kárpátaljai ifjakkal együtt, valamint a Vajdaságból érkezetteket.

Az első műsorból már kiderült, hogy a Bazseva Zenekar, Kaszai Lili és Fundák Kristóf (táncospár), Szerényi Béla (hangszeres szólista), a Rákospalotai Szilas Táncegyüttes, a Zagyva Banda (zenekar), Kiss Domonkos (énekes szólista), a Csercsel (énekegyüttes), Salamon Soma (hangszeres szólista) és a Magos Együttes (zenekar) előadásait élőben is megtekinthetjük a tavasz folyamán – olvasható a műsorszám Facebook profilján.

Nőnapon feléledünk

Az igazán izgalmas részekre március 8-ig kell várnunk, ekkor kezdődnek az élő adások, a legjobb 48 produkcióval. Az előadásokat Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke értékeli. A műsorvezetők Novák Péter és Herczku Ágnes.

A versenyre a teljes magyar nyelvterületen tevékenykedő, 16 és 35 év közötti versenyzők jelentkezhettek, négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek.

A tavalyi műsor sikerességének köszönhetően az amatőrök mellett idén jóval több profi táncos és zenész jelentkezett a megmérettetésre – tájékoztat közleményében a Duna televízió.

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal a nézők, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjén. Az adás ismétlése minden vasárnap 9.25-kor látható a Duna World csatornán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."