Kultúra » Multimédia

Na, hol dolgozik a bajnok?

Harmadik helyezést ért el munkatársunk, Egyed Ufó Zoltán a rangos Superscrieri nevű újságírói pályázaton.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tűzről pattant képek
Tűzről pattant képek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 28., 13:40
0 hozzászólás. 

Szerdán rendezték a Superscrieri elnevezésű újságíróknak kiírt pályázat gáláját, melyen tudomásunk szerint Egyed Ufó Zoltán nem vett részt, sőt őszerénysége sikeréről magunk is a médiából értesültünk. Azért nem mulasztjuk el, hogy menőzzünk vele.

Na, de legyünk komolyak

A pályázatra olyan 2013-2014 között megjelent alkotásokat vártak, amelyek a versenykiírás szerint az emberekről, valós eseményekről, pillanatokról szóló elbeszélő újságírást, a kreatív írásmódot népszerűsítik, és az emberek közti kapcsolatok, attitűd, szokásrendszer és normák jó irányban való megváltoztatására törekszenek.

A díjakat öt kategóriában, vélemény, esszé, portré, riport és fotóújságírás, osztották ki. Egyed Ufó Zoltán a fotóújságírás szekció harmadik helyezését érte el az Aruncă-ți țigara! Vagyis Dobd el a cigit! című összeállításával, mely a 2013-ban az azóta már megszűnt testvérportálunk, a manna.ro Képriport rovatában jelent meg. Négy udvarhelyszéki erdőtűz kioltását örökítette meg Ufó négy képriportban, ebből készült a díjnyertes, 25 képből álló válogatás, mely jelenleg az uh.ro képriportjai között található.

Az erdőtüzeket ugyan hivatalosan nem cigarettacsikk eldobása okozta, három esetében nem is derült ki, hogy micsoda, Ufó szerint a leggyanúsabb mégis, hogy emberi figyelmetlenség miatt kellett körülbelül 50 embernek megfeszített tempóban napokig dolgoznia, nem beszélve a hatalmas anyagi kárról.

Ufó azt mondja, fogalma sincs, mi a díja, és nem is számított arra, hogy beválogatják, hiszen a zsűri fotós tagjai nem kedvelik őt túlzottan.

Bruce Lee és a gyerekanyák

A Superscrieri versenyben előkelő helyen végzett még Makó István (Ștefan), háromszéki újságíró is, aki nemrég azzal vált híressé, hogy Bukarest óvárosában rendőrök verték meg amiért levideózta, hogyan ütlegelnek a rendfenntartók egy utcán tartózkodó személyt a letartóztatása közben.

Kiemelt témának számított a tavaly és idén Radu Beligan, a 96 éves román színész életét feldolgozó esszé, a fiatal roma édesanyák sorsa, a Dnyeszter-menti Köztársaság börtöneiben zajló terror, a hatóságok embertelensége és valóságferdítése a Kolozs megyei repülőbaleset kapcsán. A Superscrieri nagydíját Luiza Vasiliu és Radu Ciorniciuc érdemelte ki. Utóbbi a Bruce Lee, a csatornák királya című figyelemre méltó riportjáért kapott elismerést. A zsűri különdíját a Rise Project nevű, tényfeltáró újságírással foglalkozó csoport nyerte.

A pályázatról és a további nyertesekről itt olvashatsz bővebben. Itt pedig linkeket is találsz, ha a tavalyi év romániai médiatermésének javát szemléznéd.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."