Kultúra » Multimédia

Mit nézzünk a hosszú hétvégén?

Ha a gyereknek nincs kedve kimenni a lakásból. Bár nem túl valószínű.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

A kép illusztráció
A kép illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 31., 11:31
0 hozzászólás. 

A Fantastic Mr. Fox (A fantasztikus Róka úr) 2009-ben bemutatott stop-motion bábfilm. Wes Anderson első animációs rendezése és első adaptációja is. A film ugyanis Roald Dahl (norvég származású angol nyelvű író) azonos című meseregénye alapján készült.

Egy rókacsalád jó és rossz döntéseiről szól, hogy milyen lehet, amikor egy apuka elhanyagolja a családja igényeit. Az animáció technikája miatt különlegesebb a látványvilága, mint amihez a tévéből hozzászoktunk, de Wes Anderson filmes világába szépen illeszkedik.

A Zootopia egy 2016-os Disney 3D-s animációs film, ami egy állat társadalomban élő és álmodó nyúllányról szól. Judy egy rengeteg gyerekes család egyik nyuszija, aki gyerekkorától kezdve rendőr akar lenni.

A Zootopia az egyre népszerűbb példaértékeket felmutató rajzfilmek közé tartozik, amelyek nem alvó hercegnőket és álmodozó szerelmeseket mutatnak fel követhető példáknak a lányok számára, hanem erős, öntudatos és határozott karaktereket, amelyek nem feltétlenül a valamikori szerepkörök betöltésére biztatják a fiatalokat, hanem arra – ahogy az életben is –, hogy azok legyenek, amik éppen akarnak.

A Swiss Army Man-ben (Az ember, aki mindent tudott) a Harry Potter rajongók láthatják Daniel Radcliffe-t egy nem éppen túl mágikus szerepkörben. Paul Dano-t, Radcliffe játszótársát, pedig csak kiváló filmekben láttuk nagyon jókat alakítani – itt sincs másképp.

A 2016-os amerikai fantasy-t egy tabudöntögető furcsa filmként tartják számon. Főleg 12 év fölötti fiataloknak ajánljuk, de szülője válogatja ezt a határt.

A Girl Rising egy egészestés gyönyörű 2013-as dokumentumfilm, ami kilenc lány történetéről szól, kilenc különböző országból. A történeteik a kulturális és társadalmi akadályok leküzdéséről szólnak.

Olyan kérdéseket tesz fel, hogy a tanuláshoz való jogunk mennyire kézenfekvő mindenhol a világon? Hogy mit jelent szabad embernek születni? Hogy mivel jár nőnek születni?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."