Kultúra » Színház

Mária katona lesz

Ünnepi csemegével szolgálnak szombaton a színházra éhezőknek. Főhadnagy érkezik a városba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

fotó: Sándor Levente, csikijatekszin.ro
fotó: Sándor Levente, csikijatekszin.ro
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. március 11., 13:48
0 hozzászólás. 

Szombaton, március 19-én a Tomcsa Sándor Színházban ünnepi előadásra kerül sor 19 órától. Huszka Jenő, zeneszerző, és Szilágyi László, szövegíró közös operettjét, a Mária főhadnagyot a Csíki Játékszín viszi színpadra.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Lebstück Máriájának történetét Somogyi Szilárd, a Budapesti Operettszínház rendezője szabta rá a csíkszeredai színészekre, akikkel az Isten pénze musical mellett, a Viktória operetten is együtt dolgozott korábban. Lebstück Mária valós története egy nem mindennapi eset, hiszen a Bécsből kényszerházasság elől menekülő, majd nemzetőr egyenruhát öltő asszony férfiként való helytállása annyira jól sikerül, hogy honvéd főhadnagy válik belőle.

Az alkotó picit újra is gondolta Huszka és Szilágyi művét, mivel elmondása szerint „nem a poros, régimódi történetre, a romantikus és elvont szálakra, hanem mai vonatkozásokra és hús-vér emberekre kíváncsi a közönség".

Somogyi Szilárd az Oscar-díjas Mephisto díszlet- és jelmeztervezőjével, Gyarmathy Ágnessel, a Tündérground billentyűsével mint zenei vezetővel, illetve Horváth Gyula Antal koreográfussal dolgozott együtt. Az előadásra jegyek kaphatók a színház jegypénztárában felnőtteknek 20 lejért, diákoknak és nyugdíjasoknak 12 lejért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."