Kultúra » Színház

Mütfös előjátékra hívnak!

Megalakult a MÜTF Oktatási Központ egyetemi színháza. Az első, bemutatkozó színházi produkció egy „kognitív" várakozás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Elojatek
Előjáték, képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 16., 17:13
0 hozzászólás. 

A MÜTF-SGR Projekt csapata alternatív, lélekemelő előadások színpadra vitelét tűzte ki célul – tudtuk meg Balogh Bálint rendezőtől.

Az első produkciónk, az Előjáték című kognitív várakozás lesz egy felvonásban. A darab kiinduló pontja egy olyan atmoszféra, amelyet betölt az olykor feszült, „kognitív" várakozás; amelyet hol türelmesen, máskor türelmetlenül töltenek meg a szereplők. (Benedek Tímea, Gál Judit – a szerk.) Küzdelmeiket, titkolt és nyilvános frusztrációikat ebben a környezetben próbálják elrejteni vagy nyilvánosság előtt feldolgozni. Próbálnak megfelelni a feladatnak, hogy a nagy székely nemzeti dráma előtt is történjen valami érdekes, és ráhangolódjunk az igazi, a felemelő jövőbeli eseményekre. Minden porcikájuk azért dolgozik, hogy megfeleljen, szórakoztasson; és önmagából is adjon valamit, ami valami ismert, mégis idegennek tűnő kép, hangulat - valami nagy, valami sajátosan székely - mondta el a rendező.

A bemutatóra március 17-én, este 7 órától kerül sor a Gondűző Szálloda és Étterem pincehelyiségében, melyre díjtalan a belépés. Helyet foglalni a 0740-129 695-es telefonszámon lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."