Kultúra » Tánc

Együtt ropják a finnek és székelyek

Városunkban első ízben rendezik meg hétvégén a Székelyudvarhelyi Nemzetközi Ifjúsági Néptáncfesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

Boróka Néptáncegyüttes
Boróka Néptáncegyüttes
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 26., 13:23
0 hozzászólás. 

Lappföldről, Magyarországról és Udvarhelyszékről érkeznek táncos lábú fiatalok a szeptember 28-án és 29-én zajló seregszemlére, amelyet első alkalommal rendeztek meg, de a folytatás reményében hívtak létre a szervezők.

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Boróka Néptáncegyüttes, az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala meghívására több mint húsz ifjúsági néptánccsoport vesz részt és járja a táncot a fesztiválon.

Az I. Székelyudvarhelyi Ifjúsági Néptáncfesztivál helyszíne a Bethlen-negyedi Dávid Ferenc tér lesz, itt lépnek fel a vendégek. A hivatalos megnyitót szeptember 28-án, pénteken 19 órakor tartják a Szent István teremben.

Este 8 órától a finnországi Siepakat Junioreista, a ceglédi, a Magyarlapádi Néptánccsoport és a lövétei Kákvirág muzsikájától lesz hangos a Dávid Ferenc tér.

Szeptember 29-én, szombaton igazi népviseleti parádéban lehet részük azoknak, akik nem szalasztják el a tánccsoport 10 órakor kezdődő felvonulását, a néptáncos bemutató 10 óra 30 perkor kezdődik a szökőkútnál.

A házigazda székelyudvarhelyi Boróka és Borsika Néptáncegyüttes mellett a Siepakat Junioreista (Finnország, Saarenkyla – Lappföld), Nárcisz néptánccsoport (Szentegyháza), Vadrózsa néptánccsoport (Zetelaka), Mákvirágok (Székelykeresztúr), Virgoncz (Farkaslaka, Tamási Áron Általános Iskola), Almavirág (Almásmálom), Ide lábam, ne tova (Parajd), Kékiringó Néptánccsoport (Székelyudvarhely), Forgórózsa (Rugonfalva ), Kispipacsok (Székelykeresztúr), Rozmaring (Székelyudvarhely), Forogvirág néptánccsoport (Fenyéd és Zetelaka), Gyermekláncfű (Alsósófalva), Kákvirág (Lövéte), és Pálpataka, Kápolnásfalu, Cegléd (Magyarország), Magyarlapád, Bögöz, Agyagfalva ifjúsági néptánccsoportjai lépnek fel.

A fesztivál délután hivatalosan 18 órakor ér véget, de akinek kedve kerekedik a táncra, az a 20 órakor kezdődő szabadtéri táncházban járhatja kedvére.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."