Kultúra » Tánc

Tündér Erzsébetről mesél a Táncműhely

Az Udvarhely Táncműhely legújabb előadása a magyar népmese tüneményes világába hív barangolni kicsiket és nagyokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

tunder erzsebet
Mesés táncjátékkal jelentkezik a Táncműhely.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 16., 16:15
0 hozzászólás. 

Táncos mesejátékkal lepi meg közönséget az Udvarhely Táncműhely. Tündér Erzsébet meséjét Antal József „Szereda" táncos-koreográfus állította színpadra, aki a következőképpen ajánlja kicsik és nagyok figyelmébe az előadást:

"De már, vagy volt szép tánc vagy nem az elébbi, földi ember szeme ilyet még nem látott. Táncol, táncol Tündér Erzsébet, s egyszer csak, halljatok csudát! - mit gondol, mit nem, olyat penderül, hogy abban a szempillantásban fehér galambbá változott, s hopp! felröppent egy körtefára."

Azok számára, akik elmerülnek a tündérmese mondanivalójában, a mese mély, csendes tóvá válik, és először a saját képét tükrözi vissza. Ám mögötte hamarosan felfedezzük lelkünk belső kavarodását - a mélységeket, és azt, hogy miként érhetjük el küzdelmeink jutalmát: a békét magunkban és a világban. Merjünk nagyokat álmodni, fantáziánkat bátran használni, és ha álmaink eléréséért elszántan küzdünk, emberséggel, tisztességgel haladunk a megpróbáltatásokkal kikövezett úton - akárcsak a népmesékben -, vágyaink, céljaink beteljesülnek."

A Tündér Erzsébet című táncos mesejáték zenéjét a Heveder zenekar szerezte és Molnár Szabolcs szerkesztette, a díszlet és jelmez Balázs Gyöngyi munkája, a fénytechnikáról Toásó István gondoskodott. A mesejátékot Antal Katalin, Faluvégi Erzsébet, Osváth Ildikó, Gáll Kata, Sipos Ildikó, Pál Alíz és Györfi Csaba táncosok adják elő.

A bemutató előadást a Művelődési Ház nagytermében május 19-én, vasárnap 18 órától láthatja a közönség. Jegyeket (gyermekek 5 lej, felnőttek 8 lej, családi 20 lej) a jegypénztárban lehet vásárolni.

A további előadásokat a következő, tervezett időpontokban lehet megnézni: május 28-án 12 órától, május 30-án és 31-én délelőtt 10 és este 7 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."