Itthon » Ifjúság

Szavazz a legszuperebb gólyapárra!

Ismerd meg mind a tizenhat gólyát, akire korona kerülhet pénteken, és szavazz kedvenceidre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Golyak
A nyolc gólyapár, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. november 16., 14:35
0 hozzászólás. 

Idén kirabolják a városi bankot – ez lesz a témája a gólyabálok gólyabáljának, a kilencedikes vándormadarak városi megmérettetésének, amelyen idén városunk mind a nyolc középiskolája starthoz áll.

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által rendezett eseményt november 17-én, pénteken 19 órától rendezik meg. 18 órakor nyitják majd meg a kapukat, hogy idejében helyet foglalhass és jegyet válthass, ha addig nem tetted meg ezt az UFF irodájában, vagy valamelyik szervező diáknál. A jegyek tíz lejbe kerülnek, ezek tartalmazzák a vetélkedő utáni buli belépőjét is, amely a Jungle Clubban lesz.

Na, de ennyit a kötelező tudnivalókról, amiket az esemény Facebook-oldalán is megtalálsz, vessünk inkább egy pillantást az idei év gólyapárjaira. Az UFF irodájába csődítettük az összes gólyát, hogy bemutassuk őket nektek, és kérdezzük meg, ha rendelkezhetnének valamilyen szuperképességgel, mi lenne az. Cikkünk alján arról is szavazhattok, hogy ki a kedvencetek a bemutatott nyolc pár közül. Íme, ők az iskolák gólyabáljainak megrendezési sorrendjében:

Gimi

Mátyus Bence és Szigyártó Nikolett a Gimi gólyabáljának győztes gólyapárja, mindketten az angol nyelvű természettudomány osztályba járnak. Bence azért szeretett volna főgólya lenni, mert imád a színpadon lenni, és szeretne erre is emlékezni, ha majd gimis éveiről nosztalgiázik. Niki azt mondja, szereti a kalandokat és ez egy jó kihívásnak tűnt neki.

Gimi

Nem a megszokott iskolai közeggel, hanem más emberekkel való buliként fogja fel a gólyabált, de azért szeretne nyerni és továbbjutni a megyeire. „Mi lennénk a világ legboldogabb emberei, ha nyernénk, mindenki mindig csak az elsőt jegyzi meg, a második helyezettet mindenki elfelejti" – szól hozzá Bence.

Niki, ha egy szupererővel rendelkezhetne, a repülést választaná, mert neki az a szabadságot és a határtalanságot jelképezi. Gyorsan sok helyet bejárhatna és kultúrákat ismerhetne meg. Bence a határtalan tudást választaná, mert őt nagyon zavarja a globális felmelegedés és az, hogy kiszipolyozzuk a földet, ő ezért inkább ezek megállítására használná a szuperképességét.

Refi

A Refit a felsősófalvi Kovács Nóra és a bögözi László Márk képviseli. Nóra természettudományok, Márk filológia és teológia osztályban fog tanulni az elkövetkezendő években. Nórának A, Márknak a C terve volt ez a szakirány, de úgy tűnik, végül a fiúnak is bejött az élet. Ők nem szerettek volna főgólyák lenni, a Refiben minden kilencedikesnek meghallgatáson kellett részt vennie, és a két ifjúmadarat közülük választották ki.

Refi

Arra a kérdésemre, hogy fontos-e, hogy nyerjenek, Márk rá is vágja, hogy neki nem. „Azért jó lenne, ha nyernénk, de a megyeire nem szeretnénk továbbmenni" – kontrázik rögtön Nóra. Aztán Márk is kijavítja magát és elmondja, amellett, hogy jól szórakoznak, szeretnék úgy érezni, hogy jól teljesítettek, még ha ez nem is ér győzelmet, inkább maguknak szeretnének megfelelni.

Márk, ha szupererőt választhatna, az időben menne vissza és tanulna egy csomót. Még, hogy a mai fiatalok. Jó, igazából ezt csak példaként említi, de azért szeretné ezt a képességet, hogy tudjon változtatni az életén, amikor valami rosszul alakul. Amíg ő a múltban is tanulna, Nóra a gimis Bencéhez hasonlóan a határtalan tudást választaná, ő nem említ globális felmelegedést, csak úgy simán szeretne mindent tudni, főként azért, hogy ne kelljen tanulnia.

Peda

A Peda gólyapárjának mindkét tagja angol-természettudományok szakra jár, Péter Blanka székelyudvarhelyi, Kis Dávid Attila pedig korondi. Nem az osztályok között vetélkedő volt az ő gólyabáljuk, csupán két kilencedikes osztály van iskolájukban, az egyikben nincs is fiú, magyarázza Blanka, aki nagyon sok biztatást kapott, hogy jó emlék lesz utólag, ezért mindenképpen vegyen részt főgólyaként a vetélkedőn. Attila az elején nem akart vállalkozni, mert faluról jött és nem „hírhedt" a városban, de végül nem bánta meg.

Peda

Véletlenszerűen kerültek párba ketten, de már utólag nem változtatnának ezen. „Nem csak a győzelem hajt minket, már annak is nagyon örülünk, hogy a sajátunkat megnyertük, csak jól akarjuk érezni magunkat. Persze örülnénk, ha nyernénk, és teszünk is érte, de nem megyünk el a végtelenségig" – mondja Blanka és Attila hozzáteszi, hogy úgy érzik, mintha a többi gólya inkább társ lenne ebben a buliban, mint ellenfél és a fő cél, hogy együtt szórakozzanak és szórakoztassák a közönséget.

„Mindig hármat lehet, nem?" – szegezi hozzám a kérdést Blanka, amikor mondom, válasszon egy szupererőt. Attila is az idő visszatekerésének képességével rendelkezne, vagy megállítaná azt. „Senkinek se tökéletes az élete, de egy-két apró hibát kijavítanék azért az életben" – magyarázza. Blanka már sokszor elgondolkodott ezen és mindig más jutott eszébe, most éppen teleportálna, mert kívánkozik a Kanári-szigetekre.

Kós

Sipos Szende és Simó Dávid a Kós gólyapárja. Nem csoda a kettejük közti összhang, hiszen korábban is osztálytársak voltak, most az iskola könyvelés szakára is együtt járnak. „Ide jutottunk be, de most már nem bánjuk" – mondja Szende, Dávid hozzáteszi, hogy szerencsére egyelőre a tanulással sem ölik meg őket. Az ő iskolájukban is válogatáson estek át a gólyák. „Simó olyant reppelt a kásztingon, hogy mindenki tapsviharban tört ki, és már akkor érezték, hogy nekünk főgólyaszaguk van", tudjuk meg Szendétől.

Kos

Nem volna rossz nyerni, ha már idáig eljutottunk" – mondja a fiú, aztán Szende történelemórát tart: „idáig a Kós még soha nem nyerte meg a városit, éppen itt lenne az ideje. „Lesz, ami lesz" – mondja Dávid.

A Kós fiúgólyája is az időben utazna sok társához hasonlóan, hogyha szuperképességet választhatna. Kérdem tőle, hogy a saját életén, vagy a történelmen változtatna abban az esetben, ha visszamehetne, „a sajátján, annyira azért nem jó fej, hogy a történelmen" – vág közbe Szende, és ezt Dávid is megerősíti. Szende gondolatokat olvasna, kíváncsi arra, hogy miket gondolnak az emberek.

Mező

Balázs Andrea Diána és Gergely Attila Botond mindketten székelyudvarhelyiek, ők a Mező gólyabáljának győztesei. Andrea autóvillamosságot tanul, nem oda készült, így hozta a sors, de azt leszámítva, hogy egyedüli lány az osztályban, kezdi megszeretni. Boti mechatronikát tanul. Sulijukban első nap kicsődítették a kilencedikeseket az udvarra és teljesen véletlenszerűen kiválasztották a gólyaalapanyagot, aztán a gólyatánc tanulása során, szimpátia alapján tovább szűkítették a kört.

Mezo

A fiatalok a Mórában már évfolyamtársak voltak, így előre tudták, hogy együtt szeretnének részt venni a megmérettetésen. Nem fontos nekik a győzelem, de azt azért szeretnék, hogy megjegyezzék őket, és főként azt, hogy önmaguk mellett a közönséget is szórakoztassák úgy, hogy közben magukat adják.

Ők is két jól bejáratott szupererőt választottak, Andrea a gondolatokban turkálna, mindig kíváncsi volt a mások róla alkotott véleményére. Boti repülne, körbejárná a világot.

Bányai

István Renáta a Csíkszereda melletti Csatószegről jött a Bányai fodrász szakára. Kicsi kora óta ezt szeretné csinálni és Csíkszeredában nem tudta volna képezni magát, ezért jött ilyen messzire. Szilveszter Csongor az iskola sportosztályában tanul, neki is tudatos volt a szakválasztása, tornatanár, edző szeretne lenni. Csongi nem szeretett volna gólya lenni, kiválasztották, de most már egy percét sem bánja az eddig megtett gólyaútnak.

Banyai

A szervezők rakták össze őket, de gördülékenyen ment az együttműködés még akkor is, amikor az iskolájuk gólyabálján Csongi fején törtek a tojások, hogy minél több kvízkérdésre válaszolhasson a páros. „Mindenképp szeretnénk nyerni, legalább egy dobogós helyet megcsípni" – vallja be férfiasan Csongi, mi meg nem bírunk nem arra gondolni, hogy csak ilyen gondolkodású edzőket termeljünk ki a jövőben.

Sajnos nálunk sem hallunk új szuperképességeket, de nehéz is úgy, ha már tízen választottak előttük. Csongi szerint egyik pillanatról a másikra teljesen máshová teleportálni nagyon izgalmas lenne. „Én mások gondolatába látnék bele, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményükre, arra, hogy mit gondolnak rólam, ha ezt nem mondják el őszintén" – mondja Renáta.

Marin Preda

A Marin Preda gólyapárja – Țerbea Valentin és Bălan Edina Petra – az iskola természettudományok osztályában tanul, mindketten szeretik a fizikát és kémiát, ezért választották a szakot, de mindketten már kiskoruk az iskola tanulói.

MarinPreda

Ők is előválogatáson estek át, hogy főgólyák lehessenek, viszont az itteni tehetségpróbákra csak az jelentkezett, aki szeretett volna, ebből érthetően a Marin Preda párja örül annak, hogy főgólyák lehetnek, és kéz nélkül pukkasztgathatják a lufikat iskolájuk gólyabálján. Ők is elsősorban szórakozni akarnak, ha sikerül megnyerniük, az csak hab a tortán.

A szuperképességeket hamar lerendeztük a Marin Preda párjával, Valentin a szupergyorsaságot választaná, hogy pillanatok alatt juthasson el bárhová. Elárulta, hogy a Flash című sorozatot is nézi, amelyben az azonos nevű szuperhős ugyanezzel a képességgel rendelkezik. Petra is ugyanezt a szupererőt választaná, ha tehetné.

Palló

Pázsint Tímea és Bartalis Sámuel mindketten udvarhelyiek, ők képviselik idén a Pallót a gólyabálon, mindketten első osztályos koruk óta az iskola zene, azon belül is zongora szakos diákjai voltak, Sami még is úgy döntött, kilencediktől képzőművészetet fog tanulni. Nekik is részt kellett venniük kötelezően az iskola gólya-castingján, mivel elég kevés, csupán kétosztálynyi kilencedikes van az iskolában.

Pallo

Ha már így sikerült, megpróbálták a legjobbat kihozni magukból, mondja Timi és azt is, hogy jó volt a gólyabál, Sami hozzáteszi, hogy az út a célig vagányabb volt és ő úgy látta, hogy az utóbbi évek legjobb szervezése volt az idei a pallós gólyabál. Timi nem tartja fontosnak, hogy nyerjenek, nála a szórakozás mellett inkább az a cél, hogy összhangban tudjanak maradni. Sami szerint is ez a legfontosabb, de azért ha már itt vannak, megpróbálnak felérni a csúcsra.

Timi a szuperképességek közül a megosztott figyelmet választaná, mert jelenleg nem erőssége, szeretne sokkal több mindent elvégezni egyszerre és szeretné, ha akkor is oda tudna koncentrálni a feladatra, hogyha nagyon sok minden összegyűlt a fejében. Sami az időutazást választja, mert sok szép emléke van, sok helyen járt, újraélné ezeket és néha a jövőbe is tenne egy-két látogatást.

Nos? Így, hogy már megismerted őket, mit gondolsz, hova jár a legszuperebb gólyapár?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."