Kultúra » Zene

Popdalok jazzköntösben

A G. Café közönsége újból hallhatta a Sárik Péter Trió csodálatos játékát – ezúttal nem saját, de nagyon ismert szerzeményeket adtak elő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

sarik peter-3374
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 15., 07:57
0 hozzászólás. 

Természetesen a saját stílusukra átdolgozva, s néha közösen a helyet teljesen megtöltő érdeklődőkkel, hiszen már a koncert indításakor volt egy közös hanggyakorlat a zenekarral, megalapozva az este jó hangulatát. Dontvörribíhepi, indulhatott a kétórás zenemóka.

James Brown és Miles Davis egy-egy szerzeményét vegyítették össze Sárikék kezdődalként, jól megfűszerezve a saját dolgaikkal, így lett a Sex Machine-ből és a So What-ból egy darab. Egy nagyon jó darab, s így volt ez a következőkkel is, hiszen akár a Beatles Can't Buy Me Love-ját, akár Amy Winehouse Rehab-jét, akár Peter Gabriel Don't Give Up-ját vesszük, szenzációs jazzköntöst adott rá Sárik Péter zongorista, valamint triójának két másik tagja, Frey György basszusgitáros és Berdisz Tamás dobos.

Nemcsak popzene (habár inkább az, még a Massive Attack egyik legismertebb dalának, a Teardrop-nak is elhangzott a feldolgozása), hanem klasszikus is vegyült bele, hiszen Bartók Béla Allegro Barbarójának vagy Mozart Lacrimosájának is lejött a fő motívuma.

sarik peter-3377

A második félidőben Péter vezérletével megejtettük a közös éneklést is – aki nem tudta kívülről az Örömóda magyar szövegét, az most megtanulhatta, hiszen kis papírszeleteken minden asztalon megtalálható volt. Azelőtt még elhangzott a Hotel California is az Eaglestől, utána pedig olyan – szintén mára klasszikus pop-rockdalokká nemesült, illetve slágerekké vált szerzemények, mint a The Winner Takes it All (Abba) vagy Don't Stop Me Now (Queen).

Egytől egyik tökéletes kivitelezésben, s valami olyan virtuozitással előadva, hogy még azoknak is leesett az álla, akik nem a koncertért ültek be a G.-be. A pop-rockzene különböző korszakaiból kaptunk egy igen jóféle válogatást, de az egészet a Sárik-csapat sajátos stílusa is áthatotta.

Aztán, amikor a ráadás ráadásának a ráadása is elhangzott, jöhetett a CD-k megvásárlása és dedikálása – fogyott jól, ne mondja nekem senki, hogy manapság senki nem vesz lemezt, mert ez nem igaz. Ha valaki nem srófolja a csillagokig az árát és kitűnő muzsika van rajta, akkor akad vevő is rá, nem is kevés. Mint a Jazzkívánságműsor esetében.

A koncertek szezonja még csak most kezdődik a G. Caféban – szombaton újabb kitűnő magyar jazz-csapatot, a Grencsó Kvartettet hallgathatjuk meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."