Kultúra » Zene

Nemzetközi díjat kapott az Alla Breve

A hazai kórusversenyek legrangosabbjának különdíját érdemelte ki a székelyudvarhelyi vegyes kórus.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

allabreve-2463
Nemzetközi mezőnyben is megállta a helyét a 20 éves Alla Breve. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 10., 10:49
0 hozzászólás. 

A Kovács László zenetanár, karnagy által 1993-ban alapított Alla Breve vegyes kar nyerte el a hétvégén Nagybányán rendezett Liviu Borlan Nemzetközi Kórusverseny különdíját.

A műfaj legrangosabb hazai megmérettetéseként jegyzett versenyt harmadik alkalommal szervezték meg, tíz hazai és több határon túli kórus közreműködésével. A produkciókat neves szakemberek bírálták el, többek közt Ion Pop, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tagja, a Nemzetközi Kórusszövetség Fesztiváljának művészeti igazgatója, Kollár Éva, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia professzora, valamint a zsűri elnöke, Voicu Enăchescu, a Romániai Országos Kórusszövetség elnöke.

A székelyudvarhelyi kórus 15 perces repertoárjában fajsúlyos kórusművek szerepeltek, köztük Liviu Borlan Fába rótt rege című balladája, amelyet – a Kovács László karnagyot és családját ért tragédia miatt – alig három nap alatt tanultak meg a kórus tagjai.

A fennállásának húsz éves évfordulóját ez év februárjában két órás előadással ünneplő Alla Breve vegyes kórus alapítója és karnagya, Kovács László úgy értékelt, hogy a székelyudvarhelyi kórus igazi csodát művelt a nagybányai pódiumon.

Az Alla Breve Vegyeskar legközelebb szeptember 14-én, este 7 órától, a Székelyudvarhelyi Nyári esték programsorozat keretében ad ingyenes, szabadtéri hangversenyt a Bethlen-lakótelepi Dávid Ferenc parkban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."