Kultúra » Zene

Jó hangulatot halandzsáztak a G.-ben

Már azt hiszed, hogy érted, pedig nem – az Egy Kiss Erzsi Zene különleges dalokkal lépett fel szombaton a G. Caféban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

p-3
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. december 09., 14:29
0 hozzászólás. 

Szerencsére eléggé rendszeres a G. Café koncertkínálata, alig egy héttel Sárik Péter és Luiza Zan felépése után az Egy Kiss Erzsi Zene nevű formáció is kitűnő hangulatú koncertet adott a Szentimre utcai kávézóban.

A zenekar – Kiss Erzsi (ének), Vajdovich Árpád Géza (basszusgitár, nagybőgő, vokál), Bujdosó János (gitár, vokál), Németh Csaba (dob) – kb. másfél órányi műsort adott, főként a legutóbbi, Ugató című lemezük anyagából játszottak.

Műfajilag eléggé eklektikus volt a zene, hiszen az ugráltatós skától a népzenén alapuló dalokig sok érdekességet hallhattunk. Magyar nyelvű dal is volt, de a legtöbb szerzemény halandzsa nyelven szólalt meg – a hallgatónak az volt az érzése, hogy néha magyarul, máskor franciául énekel az énekesnő, aztán rá kellett jönni, hogy egyik sem.

p-1

A koncert közepe felé elpattant a gitár egyik húrja – a zenekar így tartott egy amúgy is tervezett kis szünetet, majd folytatta fellépését. Kiss Erzsiék közönségénekeltetéssel búcsúztak a G. Cafétól.

Illetve dehogy búcsúztak: meglepetésre vasárnap is adott egy spontán koncertet a zenekar két tagja, a gitáros és a bőgős elővették a hangszereket és majdnem egy órán át játszottak, jó hangulatot varázsolva a kávézóba.

Erzsin kívül ugyanis a három zenész trióban is rendszeresen fellép, más jellegű muzsikával – ki tudja, talán egyszer a Bujdosó-Vajdovich-Németh Trió is egész estés koncertet ad majd a G.-ben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."