Kultúra » Zene

Ma berobban a Motion

Több mint negyven órán keresztül örülhetünk és őrülhetünk meg Szejkefürdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Motionchillspot1
Csill. fotók: facebook
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. július 03., 11:42
1 hozzászólás. 

Ma, azaz pénteken 18 órakor elkezdődik a Motion Fesztivál Szejkefürdőn, ahol minőségi elektronikus zenére rázhatjuk a rongyot, egészen vasárnap délig. Ugyan hattól van a kapunyitás, az igazi őrület csak nyolckor indul, amikor is elsőként a csíkszeredai Bolivar csap a lemezek közé. Szombaton, reggel kilenckor fejezik be a Dj-k a lemezlovaglást, de akik még mindig bulizni vágynak, a szejkei strandon suppogtathatják tovább egy óráig, hiszen akkor újra a főszínpadra költözik vissza az élet.

Ahogy már írtuk, a 40 órás, 15 lemezlovast felsorakoztató line-up olyan nevekkel is kedveskedik, mint Adrian Eftimie, Dj Optick vagy Mihai Popoviciu, akik méltán híresek nem csak a román, de a kelet- európai elektronikus zenei berkekben is.

Motiontraktor1

A sátorozási, étkezési és főként bulizási lehetőségek mellett a szervezők egy chill spot-ot is felállítottak, ahol kicsit kényelembe helyezhetik magukat a megfáradt partiegyedek. Ha ez sem lenne elég, csini testfestéssel tűnhetünk ki a tömegből, hiszen Anubis Body Painting and Piercing ideiglenes szalonja is itt állomásozik majd.

A Secret Forrest jelentette a motivációt a szervezőknek, hiszen tavaly az oroszhegyi kilátónál ezen a néven szerveztek egy 50 főre tervezett privát bulit, amin végül körülbelül kétszázan vettek részt. A debütáló fesztivál ennek a továbbgondolása. „Idén csatlakozott hozzánk Jére Zsolt. Édesapja és a Zeneudvar Kulturális Egyesület segítségével most már nagyobb léptékben folytatjuk, Motion fesztivál néven" – mondta Hadnagy Tibor.

Motionelokeszuletek1

Jére Zsolttól megtudtuk, hogy a zenestílusnak legjobban megfelelő, piacvezető CD lejátszó márkák és területileg a legjobban elhelyezett hangfalak biztosítják majd, hogy tökéletesen megszólaljon a zene. „Segítségünkre voltak olyan szakemberek, akik különböző elektronikus zenei fesztiválokon már bizonyítottak és nekik köszönhetően jön létre kint az a hangzás, ami meg fogja adni azt a lüktető érzést, hogy beleremeg az ember lába"– tette hozzá Jére Zsolt.

A szervezők elmondása szerint, bár örülnének a sikernek, de kudarc esetén sem csüggednek, ugyanis a fesztivál megszervezésével és lebonyolításával már megvalósították álmukat, és senki nem róhatja fel nekik, hogy meg sem próbálták.

A belépőkhöz a kapuknál lehet hozzájutni, ma estére 25, szombatra 30, míg a teljes hétvégére 45 lejért.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dominika
2015-07-05 09:43:34
éjszakai nyugalom
Dícséretes dolog, hogy egy ilyen hangos rendezvényt a város legtávolabbi pontján szerveznek, hogy minél kevésbbé zavarja meg a városlakók éjszakai nyugalmát.

Sajnos a Septimia hétvégi hangos rendezvényei pótolták a "hiányosságot". Hiába tettünk panaszt a szervezőknél, hiába jelentettük a rendőrségen az éjszakai szabadtéri buli hangosságát, éjfél után végül csak mi kényszerültünk arra, hogy más hálóhelyet keressünk magunknak. Hogy megtaláljuk azt, amit a Septimia csak a nevében és szlogenjeiben hordoz: a hetedik nap nyugalmát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."