Kultúra » Zene

Monyo karrierje legfontosabb koncertjére készül

Egy nappal Al Di Meola koncertje előtt a marosvásárhelyi kultúrpalotában összegez az udvarhelyi gitáros. Szimfonik Live, filharmóniával és karmesterrel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

monyoproject1
Fotó: Facebook.com / MonyoBaba
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 15., 10:14
0 hozzászólás. 

A Harmonia Cordis Egyesület fennállásanak legnagyobb dobására készül, ugyanis – mint már néhány hónappal ezelőtt bejelentették – nem kisebb név lesz a meghívottja az augusztusi vásárhelyi gitárfesztiválnak, mint a világ egyik legjobb és legismertebb jazz-gitárosa, Al Di Meola. Az olasz származású amerikai gitáros Peo Alfonsival és Kaszás Péterrel játszik majd a vásárhelyi színház előtti téren augusztus 15-én, szombaton este. Előtte a Trio Harmonia Cordis koncertezik, ebben a fesztivál főszervezője, az udvarhelyi Beke István Ferenc is játszik, akárcsak a szintén udvarhelyi zongorista, Enyed Károly.

Egy nappal korábban, augusztus 14-én este 7 órától a kultúrpalotában a mostanában több műfajban is kísérletező, új videoklippeket is megjelentető Molnár Endre, Monyó karrierje legfontosabb, összegző koncertjét tartja, amin a tizenöt éve fennálló Monyo Project összesen 18 dalát fogja előadni zenésztársai és a marosvásárhelyi filharmónia segítségével.

Monyó koncertjén a filharmonikusokon kívül olyan muzsikusok kísérik majd, mint Fekecs Ákos dobos, Lehner Áron basszusgitáros, Horváth Zsolt billentyűs, Molnár „Baba" Ilona énekes, Nagy Mihály gitáros, valamint a De La Funkból is ismert két énekes, Camelia Fărăgău, valamint az udvarhelyi Bodnár Róbert. A koncerten a Székelyföldi Filharmóniával is gyakran dolgozó magyarországi Werner Gábor lesz a karmester. Monyo és zenésztársai augusztus végén egy angliai miniturnén is részt vesznek.

A jubileumi, tizedik nemzetközi gitárfesztivál ezt megelőzően egész héten zajlik, augusztus 10-én, hétfőn kezdődik meg és olyan zenészek játszanak rajta, mint a Katona-testvérek, Pavlovits Dávid, Girán Péter, Xavier Jara vagy a Pusztai Antal Jazz Band, amiben Hadnagy Attila basszusgitáros és az említett Enyed Károly billentyűs személyében szintén vannak székelyudvarhelyi zenészek. A fesztivál részletes programját itt lehet böngészni, a kultúrpalotában lezajló rendezvénysorozatra ingyenes a belépés.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."