Kultúra » Zene

Londonban zenéltek, életük koncertjén vannak túl

Több londoni klubban is fellépett a Monyo Project, ami augusztus közepén működése legfontosabb állomásához érkezett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

monyolondon2
A Dublin Castle-ben is felléptek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 03., 11:02
0 hozzászólás. 

Karrierjük egyik legfontosabb hónapján vannak túl az udvarhelyi muzsikusok. Molnár Endre, Monyó és felesége, Baba augusztus 14-én Marosvásárhelyen a filharmóniával koncertezett, majd azt követően Londonban több helyszínen is fellépett.

A vásárhelyi koncertet nyolcszázan hallgatták végig a kultúrpalotában, a koncertet Werner Gábor, Magyarország egyik legismertebb és legkeresettebb karmestere hangszerelte és vezényelte. A Monyo Project az alkalomra nyolctagúvá bővült, a két fő előadón kívül Horváth Zsolt billentyűs, Fekecs Ákos dobos, Lehner Áron basszusgitáros, Nagy Mihály gitáros, Bodnár Róbert és Camelia Fărăgău vokalisták léptek színpadra, a 45 tagú Filharmónia zenészeivel együtt.

monyofili2

Fotó: Lőrincz Ildikó

A koncerten többnyire az ismert dalok hangzottak el, Monyo hat gitárt váltogatott a koncerten, amiről hang- és filmfelvétel is készült, utóbbit hét kamerával rögzítették, a filmesek között volt az udvarhelyi Bálint Arthur rendező-operatőr is. A gitáros pályafutása legjelentősebb koncertjének tartja ezt a fellépést és bízik abban is, hogy lesz folytatása. A felvételek utómunkálatai majdnem egy évig tartanak Monyo szerint.

Augusztus második felében Ray Brown amerikai menedzsernek köszönhetően Monyóék Londonban léphettek fel – az eredeti elképzelés szerint kísérőzenészeik is velük tartottak volna, de ez meghiúsult. A koncerteken a Londonban élő udvarhelyi Murányi-testvérek működtek közre, János dobon, Tóni pedig basszusgitáron és akusztikus gitáron játszott.

A Dublin Castle-ben (ez egy legendás hely, nagyon sok angol előadó és világsztár lépett fel itt korábban, pl. a néhai Amy Winehouse is) volt az első koncert, a közönségben több ott élő erdélyi, sőt udvarhelyi is volt, az érdeklődők nagy részét azonban helyiek és turisták tették ki.

A Roadtrip and the Workshop nevű helyen akusztikus koncertet adott a csapat, ott néhány magyart leszámítva mind londoniak hallgatták az együttest. A koncertek annyira jól sikerültek, hogy a Monyo Projectet jövőre is visszahívták a brit fővárosba. Velük tartott Simó Ibolya filmrendező is, aki egy ún. szituációs roadmovie-t készít a londoni napokról, ezt körülbelül egy év múlva mutatják be.

A Monyo Project legközelebb Budapesten, a Brody Studios rendezvényhelyszínen koncertezik szeptember 11-én.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."