Kultúra » Zene

Mozarttal érkezik a 13. Kamarazene Fesztivál

A klasszikus zene kedvelői csemegézhetnek november 10. és 14. között. A hazai és külföldi zenészek főként Mozart műveket fognak játszani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

tiberiusnegyes
Tiberius vonósnégyes, fotó: a Kamarazene Fesztivál facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. november 04., 13:44
0 hozzászólás. 

Idén tizenharmadik kiadásához érkezik a G. Egyesület szervezésében a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál, amely hagyományaihoz híven nívós hazai és határon túli zenészeket sorakoztat fel az udvarhelyi közönség számára. A műfaj szerelmesei november 10-től 14-ig hódolhatnak a klasszikus zenének a polgármesteri hivatal Szent István termében. A kedden 18 órától kezdődő koncertsorozatra a belépés ingyenes.

A fesztivál egy Wolfgang Amadeus Mozart szopránra és zongorára írt liedjeit tartalmazó esttel nyit, amelyeket a holland Etereo trió, illetve Sántha Huba és Borsos Edit játszik majd, ezután 20 órától a magyarországi CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely koncertjét tekinthetjük meg Kedves Csanád, Tornyai Péter és Balogh Máté vezényletével.

Szerdán 19 órától szintén Mozart csendül majd fel, akinek g-dúr hegedű-zongora szonátáját, esz-dúr zongoranégyesét és d-moll vonósnégyesét hallhatjuk az argentin hegedűs Alejandro Grago, a németországi zongorista Székely Attila, a holland csellós Joachim Eijlander, illetve a szintén holland Artisto vonósnégyes előadásában.

Egy nappal később ugyanebben az időpontban folytatódnak a Mozart darabok, a holland Frank van de Laar és az orosz Anastasia Safonova zongorán, a Giocoso Kvartett, a német Martin Litschgi klarinéton, Rareş Săngeorzean fagotton, Kelemen Szilárd kürtön, illetve a székelyudvarhelyi Haáz Bence oboán segít megszólaltatni az osztrák zeneszerző a-dúr zongoraversenyét, esz-dúr zongoraötösét, klarinétra és vonósnégyesre írt allegróját és c-dúr négykezesét.

Pénteken román, magyar és holland zenészek, Bálint János (fuvola), Metz István (gordonka), Evelien Jaspers (hegedű), a Tiberius vonósnégyes, Kostyák Márton (nagybőgő), Haáz Bence (oboa), Kelemen Szilárd (kürt) és Radu Gavril (kürt) Mozart c-dúr fuvolanégyesét, hegedűre és nagybőgőre írt duóját, illetve d-dúr Divertimentoját adják elő.

A Kamarazene Fesztivál zárónapján az osztrák zeneszerző két könnyed triója, d-dúr vonósnégyese, és Juan Crisostomo Arriaga második vonósnégyese csendül fel a Trio Estate és a Giocoso Kvartett előadásában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."