Kultúra » Zene

Egy eredeti hang és arc: Takáts Eszter

Takáts Eszter és zenekara koncertezik a G-ben pénteken. Régi és új dalok egy érdekes egyéniségtől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

takatseszter2
Fotók: Facebook.com/Takáts Eszter Beat Band
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. november 24., 15:43
0 hozzászólás. 

A pécsi Takáts Eszter nyert már első díjat utcazene-fesztiválon. 15 évesen került bele a zenei körforgásba, akkor lett a zalaegerszegi Free Time Band együttesnek a tagja. Azóta rengeteget koncertezett és több lemeze is megjelent. Kijárta a szamárlétrát, hiszen eleinte egyedül adta elő dalait majd különböző formációkkal együtt játszotta azokat.

Tipikusan az az előadó, aki nem a tehetségkutatókban tűnt fel, hanem szívós munkával, kitartóan megdolgozott a sikerért. Ami az általa játszott zenei műfajt illeti, nem feltétlenül skatulyázható be, de a rock, a jazz, a folkzene elemei lelhetők fel benne, ugyanakkor alternatívnak is mondható.

Eszter első szólólemeze 2006-ban jelent meg Rövidtáv címmel, majd két év múlva az Eszter és a Gumizsuzsi együttessel jött ki a Kaucsuk Szuzie című albuma, amit még egy szólólemez, a 2009-es Ha egy nő szeret... követett. 2011-ben a Karcos üdvözlet című lemez jelent meg, akkor Takáts Eszter és zenekara néven kezdett futni a szekér, többek között Darvas Kristóf működött közre ezen a korongon.Más kiadványok, rövidebb lemezek is napvilágot láttak, ezeket többé-kevésbé rendszeresen játszotta néhány rádió és fesztiválokon is fellépett velük Eszter.

A következő fontos állomás a Hét remény, szeretet című albuma volt 2011-ből, ezen hét dal kapott helyet, a felvételek az Európa Kiadóból és a Sziámiból is ismert gitáros, Kirschner Péter irányításával készültek.

takatseszter1Jelenlegi zenekarának tagjai Kirschner Péter (szólógitár, vokál), Prommer Patrik (dob, vokál) és Szeifert Bálint (basszusgitár, vokál). Ezzel a felállással 2013 óta dolgozik együtt a dalszerző-énekesnő, legutóbbi lemezük idén jelent meg Ha túl közel vagy címmel.

A Takáts Eszter Beat Band koncertje pénteken, november 27-én 21 órakor kezdődik a Szentimre utcai G. Caféban, az énekesnő és zenekara erdélyi turnén játszik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."