Kultúra » Zene

Vasárnap tartja újabb hangversenyét a filharmónia

A Székelyföldi Filharmónia februári hangversenyén Rahmanyinov és Dvorak művei szólalnak meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

filharmoniakoncert
A koncertet Tiberiu Soare vezényli majd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 22., 10:15
0 hozzászólás. 

Szergej Rahmanyinov IV. zongoraversenyét és Antonín Dvorak VIII. Szimfóniáját játssza a Székelyföldi Filharmónia február 28-án 18 órától a filharmónia új termében (a II. Rákóczi Ferenc utcai volt moziteremben). A szólista Răzvan Dragnea zongorista lesz, a koncertet Tiberiu Soare vezényli.

Răzvan Dragnea tanulmányait a bukaresti Nemzeti Egyetem zene tagozatán végezte, itt szerzett zongoraművészi diplomát 2003-ban, ugyanitt mesterizett és doktorált. Előadóművészi pályafutása során szólistaként a következő zenekarokkal hangversenyezett: a bukaresti Nemzeti Rádiózenekarral, a George Enescu Filharmóniával, valamint a kolozsvári, brassói, temesvári, szebeni, craiovai, jászvárosi, aradi, szatmári, Ploieşti-i és Botosani-i filharmonikus zenekarokkal és a Székelyföldi Filharmónia meghívottjaként. Turnézott Dél-Afrikában, Japánban, Dél-Koreában, Magyarországon, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Portugáliában. Repertoárján a zongorairodalom számos remekműve szerepel, Bachtól Rahmanyinovig.

Tiberiu Soare Bukarestben született, az ottani Nemzeti Zenei Egyetem karmesteri szakán Bács Lajos és Petru Andriesei irányításával végezte tanulmányait, emellett tuba szakos előadóművészi diplomát szerzett Ion Popescu osztályában. Magiszteri tanulmányait Horia Andreescu irányításával végezte, valamint részt vett Alain Paris és Adrian Sunshine mesterkurzusain.

1999 óta tevékenykedik karmesterként. Nagy elismerésnek örvend nem csak a közönség, de a zenekritikusok soraiban is. Az ország legnagyobb filharmóniáinál és operaházainál vezényel, emellett turnézott Magyarországon, Izraelben, Lengyelországban, Kínában, Németországban és Svájcban is. Tiberiu Soare a bukaresti Operaház karmestere (2007-2012) és a Román Rádió zenekarának és kórusainak vezető karmestere (2012-2014). Emellett a londoni Royal Philharmonic Orchestra, a prágai Rádiózenekar és más neves zenekarok meghívott karmestereként is tevékenykedik. A Román Rádiózenekar karmestereként lépett fel a 2010-es Shanghaj-i Világkiállításon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."