Kultúra » Zene

Három nap alatt három koncert lesz a G.-ben

Székely-ír muzsikával kezdenek pénteken, szombaton jazz szól, vasárnap pedig egy fiatal, de nagyon különleges banda zenél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

selfishmurphy
Ír muzsika szólal meg a kocsmában a Selfish Murphy előadásában
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 25., 10:27
0 hozzászólás. 

Bekeményít a G. Café a hétvégére, három nap alatt három zenekar adja egymásnak a kilincset a Szentimre utcai kultúrkocsmában. Elsőnek pénteken este 9 órától a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy csap a húrok közé – a zenekar idén is többet játszik külföldön, mint idehaza.

Az együttes több mint négy éve viszi Romániában az irish-celtic punk zászlaját, a csapatban a basszusgitáros-zenekarvezető Martinka Jánoson kívül minden poszton volt csere már. A muzsikában viszont nincs megállás, az énekes-gitáros Petri Gergő kilépése után Farkas Tamás lett az énekes, aki nemcsak énekel, hanem gitározik, illetve buzukin, bendzsón és mandolinon is játszik. Ugráltatós zene lesz tehát a legismertebb ír kocsmadalok feldolgozásaiból álló műsorral, de saját szerzemények is lesznek. 

Szombat este egy laza, de virtuóz jazzbanda produkciójára ülhetünk be a G.-be: a Premecz-Gyárfás Organ Trioban olyan zenészek játszanak, akik többször is megfordultak Székelyudvarhelyen. Gyárfás István jazzgitáros többször is játszott Sárik Péterrel, Premecz Mátyás orgonista pedig szintén a G.-ben, illetve a filharmónia rendezvényein is fellépett. Velük együtt még Badics Márk dobos játszik szombaton este 9 órától.

A Fran Palermo vasárnap este lép fel a G.-ben: huszonéves budapesti fiatalokról van szó, akik fiatal koruk ellenére iszonyatosan komplex hangszeres zenét játszanak, a mostani csapatok közül a Middlemist Red-hez vagy az Ivan & the Parazolhoz hasonlíthatók. Frontemberük, Henri Gonzalez édesapja révén kubai eredetű, dalaik angolul íródnak, különlegesek a maguk nemében. Legutóbbi albumuk teljes egészében meghallgatható.

A koncett vasárnap este 9 órától kezdődik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."