Kultúra » Zene

A Junkie Jack Flash és a Selfish Murphy döngetnek a Zújgében

Persze nem egyszerre, hanem két hétnyi eltéréssel, sőt a kettő között is lesz koncert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

JunkieJackFlash
Pető Szabolcs, a Junkie Jack Flash frontembere
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. november 22., 11:58
0 hozzászólás. 

Nyári koncertje után alig pár hónappal ismét Udvarhelyen lép fel a pécsi Junkie Jack Flash zenekar: az együttes november 25-én, szombaton 22 órakor koncertezik a Felsőgében.

„Van jó zene, meg rossz zene. A rock, akárcsak bármelyik műfaj, tartozik ide is, oda is, mert lehet játszani jól is, meg szarul is. A mi zenénk legalább az elsőbe tartozik, így azért könnyebb" – mondta egy korábbi interjúban a fiatal zenekar frontembere, Pető Szabolcs. A junkieknak előzenekaruk is lesz ezen a koncerten, az Alteregó együttes. 

A sepsiszentgyörgyi, de egész évben Nyugat-Európát járó Selfish Murphy nem ismeretlen az udvarhelyiek előtt, hiszen átlagosan évente egyszer fellépnek Udvarhelyen, legutóbb idén januárban a Fészekben koncerteztek.

Az ír kocsmazenét játszó zenekarról szóló tudnivalókat kb. egy éve írtuk meg, azok a dolgok a december 7-i, csütörtöki koncertjük előtt is érvényesek – a helyszín idén a Felsőgé lesz. Másnap, 8-án a jól ismert magyar rock-klasszikusokat játszó Transylvania Rock Band lép fel.

Ugyanott december elsején, egy héttel korábban, pénteken este egy világzenei koncert is lesz, a Layanda együttes lép fel. A zenekar magyar és indiai zenei alapokon, valamint az improvizáción nyugvó világa formabontó módon próbálja megtalálni a világ zenei párhuzamait. A Layanda a Budapesten élő, de csíkszeredai és szentgyörgyi zenekarokban játszott Fodor Réka zenekara, akit az itthoni közönség ismerhetett a Ritmo dél Flamenco, a Jedám vagy a Caribeat zenekarokbol.

Az együttes koncertjein tradicionális dalok találkoznak közel-keleti ritmusokkal, mindez nagy ívű improvizációkkal fűszerezve. Az öttagú együttes (Fodor Réka - ének, udu, cajón, László Lilla - fúvós hangszerek, Tóth Szabolcs – szitár, Ölvedi Gábor darbuka, def, riq, tapan és Kovács Andor gitár) öt zenei diplomával rendelkezik három földrészről és már meghívást kapott az Egyesült Államokba és Mexikóba is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."