Kultúra » Zene

Holland karmester vezényli a filharmónia zenészeit

Vasárnap Csajkovszkij műveit játssza a zenekar, oroszországi zongoraművésszel és holland karmesterrel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

suilen
Orosz szerző műveit játssza a filharmónia, világszerte ismert karmester vezényel
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 24., 08:16
0 hozzászólás. 

A Székelyföldi Filharmónia koncerttermében vasárnap, május 29-én 18 órától játszik a filharmónia, műsoron két Csajkovszkij-mű lesz (az I. zongoraverseny, b-moll, Op. 23, és a IV. szimfónia, f-moll, Op. 36). A koncert szólistája az oroszországi Pavel Nersessian lesz, vezényel a holland Josef Suilen karmester.

Pavel Nersessian 1964-ben született Oroszországban. Zenei tanulmányait Moszkvában végezte, 1987-ben kitüntetéssel diplomázott a Moszkvai Konzervatóriumban. Gyakorlatilag a világ minden táján fellépett már, 2004-ben a S. Richter által alapított Almost Jazz-program résztvevője, és magas szakmai színvonalú balettprodukciók állandó közreműködője.

Generációjának egyik legkiválóbb zongoraművésze Oroszországban. Minden előadóversenyen, amelyre benevezett, díjat nyert, többek között 1985-ben a Bécsben szervezett Beethoven-versenyen, a Paloma O'Shea Nemzetközi Versenyen Santanderben, és a Tókiói Nemzetközi Versenyen.

Számos CD-felvételt készített Chopin, Schumann, Schubert, Brahms, Csaikovszkij, Beethoven, Sosztakovics műveiből. 2005-ben megkapta az Érdemes Művész kitüntetést, 2013-tól a Boston University előadótanára.

Josef Suilen az amszterdami Zeneakadémián diplomázott kitüntetéssel. A londoni Covent Garden Operaházban Carlos Kleiber és Bernard Haitink mellett dolgozott segédkarmesterként. Számos kiváló előadóművésszel működött együtt, akik az elismerés hangján nyilatkoznak kiváló szakmai kvalitásairól.

Több neves európai zenekart vezényelt: Brabant Kamarazenekar, a Holland Rádiózenekar, Limburg Szimfonikus Zenekar, emellett Ukrajnában, Bulgáriában, Romániában is többször színpadra lépett már szimfonikus- és operaprodukciók karmestereként. 2012-ben debütált a Bombay-i Kamarazenekar élén, Indiában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."