Kultúra » Zene

Gamma Ray a Balaton-parton

Idén immár negyedszer gyűlnek össze a keményzene kedvelői Balatonszemesen, hogy kikapcsolódjanak, feltöltődjenek a Rockparton.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

rockpart2
Feldübörög és megremeg a színpad
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 16., 11:45
0 hozzászólás. 

A Balatonhoz közeli helyszín, a sokszínű zenei paletta, az évről-évre javuló kemping és a minőségi zenekar felhozatal teszi vonzóvá a fesztivált sokak számára, a visszatérő résztvevők magas száma ékesen bizonyítja a rendezvény létjogosultságát.

Sajátos élmény látni napközben a Balatonban hűsölő rockereket Slayer-Metallica-Iron Maiden fürdőruhákban, ahogy délután felkerekedik a fekete sereg a parton és átvonul egy másik partra. A RockPartra, ahol kezdődnek a hajnalba nyúló koncertek.

3 nap, 3 színpad, 9 külföldi rock/metál nagyágyú és végtelen őrület

Vessünk is egy pillantást a programra, (Balaton)szemezgessünk a koncertekből. Apey and the pea és Rómeó Vérzik után a Road idén később lép színpadra, de ettől függetlenül kellemes vendég lehet a locsoló bácsi.

Rögtön utánuk igazi kuriózum következik, a svájci folk metal kiválóságai, az Eluveitie. Olyan hangszereket hallhatunk élőben megszólalni, mint a tekerőlant, mandola, uilleann duda (jellegzetes ír duda) vagy éppen a gaita (skót duda), mindehhez elementáris energiákat keverve. A melodic death metalt és a kelta népzenét ötvöző banda koncertje igazi csemege lesz.

Hatalmas show-val érkezik a metál zenei szcénában igazi különlegességnek számító finn virtuóz csapat, az Apocalyptica. Amire bizton készülhetünk: a csellisták hat húr helyett óriási erővel, négy húrral zúznak majd, instrumentális dalaikra és keményebb heavy metal-szerzeményeikre az egész fesztivál-hadsereg behódol majd péntek este. Ugyanakkor figyelmet érdemel a progresszív metál brit nagymestere, a TesseracT és elképesztő hangterjedelemmel bíró frontembere, Daniel Tompkins. S közben a sátorban Don Gatto - Rózsaszín Pitbull - Hétköznapi Csalódások (nagy léptékben) a felhozatal...

Szombatot nem érdemes ragozni: Gamma Ray! A legendás banda közel 30 éve áldoz a heavy/speed metál oltárán. Ha valakiktől, akkor tőlük nem kevesebb az elvárásunk, mint a profi hangzás, a tempós, kemény, de egyben dallamos előadás.

Ahogy meghalljuk Kai Hansen egyedi hangját és sikolyait, ott kezdődik majd az igazi tombolás. Ami folytatódhat a holland Carach Angren alatt is, a fesztivál utolsó külföldi fellépője ígérete szerint elkalauzol Mordorba.

További erősítés várható északról a finn thrash metált fiatalos lendülettel közvetítő Lost Society fellépésével. Legújabb albumukon, a Braindead-en a 80-as évek thrash és crossover hangzása uralkodik. Darth helyett ezúttal inkább Death (Metal) Vader fogja lázba hozni a Borsodi RockPart közönségét, hiszen a két évtizede töretlen népszerűségű lengyel formáció hozza színpadra legújabb Impressions In Blood albumának anyagát.

Németországból érkezik a metalcore-ban utazó Caliban együttes, akik az idén márciusban megjelent tizedik, Gravity című stúdióalbumukról is biztosan mutatnak katartikus pillanatokat ígérő dalokat. Emlékezetes és hidegrázós momentumokra számíthatunk akkor is, amikor a holland szimfonikus zenekar, a Delain énekesnőjének, Charlotte Wessels-nek orgánuma visszhangzik majd a balatoni nyári éjszakában.

rockpart1Természetesen a magyar zenekarok is teljes erőbedobással készülnek a nem mindennapi balatoni hétvégére! Több mint harminc együttes fogja képviselni a hazai rock és metál színteret. A Rohadék Rockcsempész turnét pörgető Tankcsapda idén sem hiányozhat a repertoárból. Repkednek majd a levegőben a Varázsszavak Kowalsky meg a Vegával, Kiképzés a Moby Dick-kel.

Wacken Metal Battle

A világ egyik legnagyobb metálzenei tehetségkutatóját és zenekari versenyét immár negyedik éve Magyarországon is megrendezik. Az idei versenyre közel 60 produkció jelentkezett, közülük választotta ki a zenei újságírókból álló zsűri azt a hatot, akik élőben is fellépnek a hazai döntőben 2016. június 23-24-25-én Balatonszemesen, a Borsodi RockPart Fesztiválon.

Az idei döntősök: DYSTOPIA, HOT BEAVER, INHALE ME, PHRENIA, SIRENS CHANT, SUNWHARF

A 2016-os verseny külön érdekessége, hogy nem csak a hazai döntő győztese jut ki Wackenbe, hogy augusztus elején Magyarországot képviselve összemérje erejét 29 másik ország nyertesével a nemzetközi fődíjért, de a közönségből is utazhat valaki. A Monster energiaital ugyanis kétszemélyes utat sorsol ki azok között, akik a RockParton a Fesztivál Aréna színpadnál bármelyik nap 14-16 óra között leadják szavazatukat a nekik legjobban tetsző zenekarra. A közönség és a zsűri szavazatai 50-50%-ban befolyásolják azt, hogy ki lesz a magyarországi győztes, így már ezért is érdemes szavazni, a kétszemélyes wackeni utazás és fesztiválbérlet pedig csak hab a tortán.

Ha még mindig nem ismernéd, a RockPart egy olyan fesztivál, ami után hazatérve már nem leszel ugyanaz az ember. Mert megváltoztat, felszabadít, új barátokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagít. Ahogy a hőmérők higanyszála felszökik, úgy indul be a balatoni nyár, úgy indul be június utolsó hétvégéjén a RockPart'16!

Látható a szervezői törekvés, hogy mindenki találjon kedvére való stílust, hangulatot, idén is lesz a punktól a heavy metalon át a death metalig minden, ami szem-fülnek ingere.

Metálvillákat a magasba, söröket a kezekbe, hétvégén találkozunk! Kapcsoljatok rock üzemmódba és vessétek bele magatokat a 3 napos eufóriába! Jó volt tavalyelőtt, jó volt tavaly, és jó lesz idén is.

Ott leszünk!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."