Kultúra » Zene

Orosz hegedűs lesz a filharmónia koncertjének szólistája

Szimfonikus hangverseny lesz vasárnap a filharmónia hangversenytermében. Orosz zeneszerzők műveiből játszanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Artur-Kaganovszkij
Orosz játszik oroszt hegedűn
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 20., 12:16
0 hozzászólás. 

A koncert február 26-án 18 órakor kezdődik a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében (a volt Stúdió Moziban), az érdekődők Muszorgszkij (Éj a kopár hegyen), Prokofjev (II., g-moll hegedűverseny, Op. 63) és Csajkovszkij (Diótörő- szvit, Op. 71A) műveit hallgtahatják meg, a szólista a világhírű Artur Kaganovszkij lesz, vezényel Tiberiu Soare.

A 31 éves Artur Kaganovszkij hegedűtanulmányait 3 évesen kezdte szülővárosában, a Tehetséges Gyerekek Intézetében. 1993-ben Isaac Stern ösztönzésére és segítségével emigrált családjával az Egyesült Államokba, ahol a Manhattan School of Music-ban folytatta tanulmányait, Isaac Malkin és Gregorij Kalinovszkij hegedűtanárok irányításával. Egyetemi és mesteri tanulmányait a Juilliardon végezte (2004-2010), Masao Kawasaki és Lewis Kaplan hegedűosztályába.

Pályája során olyan kiváló művészekkel kamarazenélt együtt mint Pinchas Zukerman, Michael Tree, Rami Solomonow, André Emelianoff és Rufus Reid. Észak-Amerika, Európa és Ázsia számos városában fellépett, mint különböző zenekarok ünnepelt szólistája. 2014 májusában Rufus Reid világhírű jazzbőgős legújabb művét vette CD-re, a szerzővel együtt.

Tiberiu Soare Bukarestben született, a fővárosi Zenei Egyetem karmesteri szakán Bács Lajos és Petru Andriesei irányításával végezte tanulmányait, emellett tuba szakos előadóművészi diplomát szerzett Ion Popescu osztályában. Magiszteri tanulmányait Horia Andreescu irányításával végezte, valamint részt vett Alain Paris és Adrian Sunshine mesterkurzusain. 1999 óta tevékenykedik karmesterként. Nagy elismerésnek örvend nem csak a közönség, de a zenekritikusok soraiban is. Az ország legnagyobb filharmóniáinál és operaházainál vezényel, emellett turnézott Magyarországon, Izraelben, Lengyelországban, Kínában, Németországban és Svájcban is. Tiberiu Soare a bukaresti Operaház karmestere (2007-2012) és a Román Rádió zenekarának és kórusainak vezető karmestere (2012-2014).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."